Tenis

PIO, PLAKAO, LAGAO, PA NA ROLAN GAROSU ZAPEVAO! Ceo stadion klicao Marseljezu zbog njega, a hteo je da OSTAVI tenis!

Autor Mladen Šolak

Francuski teniser napravio jednu od najlepših priča Rolan Garosa, koji je tek počeo.

Izvor: Twitter/BastienFachan

Francuski teniski veteran Luka Puj (29) ostvario je jednu od najvažnijih i najemotivnijih pobeda u karijeri. On se trijumfom protiv Austrijanca Jurija Rodionova 6:2, 6:4, 6:3 plasirao u drugo kolo grend slema u Parizu, gde je započeo učešće u prvom kolu kvalifikacija. Puj je posle trijumfa na terenu "Broj 14" pozvao publiku da zajedno pevaju francusku himnu, Marseljezu. Poslušajte jedan od najemotivnijih momenata njegove karijere:

Puj se prošle godine borio protiv teškog oblika depresije i bio je blizu odustajanja od karijere. Nekada deseti teniser sveta imao je problem i sa alkoholom, a nakon pobede protiv Rodionova sve je to izbacio iz sebe. I zaplakao.

Poslednji put on je igrao na grend slemovima prošle godine, takođe na Rolan Garosu, kada je sa dobijenom pozivnicom zaigrao u prvom kolu i tamo odmah izgubio. "Počeo sam da dobijam mračniju stranu i ušao sam u depresiju koja me je dovela do toda da sam posle Rolan Garosa spavao samo sat noću i sam se opijao", rekao je on.

"Bilo mi je nemoguće da zatvorim oči. Bio sam sam sa Feliksom (Mantiljom, tadašnjim trenerom). Odlazio bih u sobu i gledao bih u plafon. Upadao sam u jezivu stvar. Oči su mi 'eksplodirale'. Svako jutro, Feliks me je pitao: 'Zar ne spavaš?. Lagao sam ga, govorio sam mu: 'Da, da, imam alergiju na tepih, polen, travu... Lagao sam ga. Zaključavao sam se, nisam govorio nikome... Bila je to loša faza. A onda sam .

dlučio da kažem 'Dosta'. U suprotnom, završio bih u 'ludnici' u Sent Etjenu. Zbog svog mentalnog zdravlja morao sam da prestanem"
Puj je ne tako davno, 2016, bio proglašen za igrača koji je najviše napredovao, a kroz karijeru nije krio da mu je idol Rodžer Federer, sa kojim je povremeno trenirao u Dubaiju. Sledeće nedelje, u 2. kolu Rolan Garosa, on će igrati protiv zemljaka Beona Pera ili protiv 14. nosioca, Britanca Kameruna Norija.

Tagovi