Tenis

PRVI ŠOK NA ROLAN GAROSU - MAMMA MIA, FABIO Napunio je 36 godina, pa ispisao ISTORIJU! Ovu pobedu je čekao 1.330 dana

Autor Mladen Šolak

Italijan ispisao istoriju, pa stavio prst na usta. Dugo će pamtiti ovu veliku pobedu.

Izvor: Profimedia

Italijanski teniser Fabio Fonjini pobedio je Feliksa Ožea Alijasima u 1. kolu Rolan Garosa u tri seta (6:4, 6:4, 6:3) i tako napravio prvo veliko iznenađenje. Mladi Kađananin, rođen 2000. godine, bio je deseti nosilac i nije uspeo da preskoči ni prvu prepreku, dok je sa druge strane Italijan ispisao istoriju tenisa svoje zemlje.

U "Open eri" tenisa, započetoj 1968. kada su grend slem turniri dozvolili profesionalnim igračkima da se takmiče sa amaterima, samo su Fabio Fonjini i pre njega Adrijano Panata ostvarili po 25 i više pobeda na Rolan Garosu. Fonjini je krajem maja napunio 36 godina, a na Rolan Garosu napravio je najveći uspeh u karijeri, plasman u četvrtfinale davne 2011. godine, u kojem je predao Noletu zbog povrede.

"I dalje sam tu. Imam 36 godina. Ne znam još koliko puta ću igrati na Rolan Garosu. Možda sam star, ali moram da kažem da sam i srećan, jer uz to što sam star igram protiv ove mlade generacije koja igra neverovatno. Voleo bih da uživam do kraja", rekao je Fonjini posle pobede protiv Alijasima.

Fonjini će u sledećem kolu igrati protiv Australijanca Džejsona Kublera, trenutno 69. igrača sveta. Fonjini će u sledećem kolu igrati protiv Australijanca Džejsona Kublera, trenutno 69. igrača sveta. Fabio je poslednji put pobedio igrača iz Top 10 na svetu u oktobru 2019. Od tada su prošle tri godine i sedam meseci, odnosno 1.330 dana.