Vandali!

UNIŠTEN ĐOKOVIĆEV MURAL NA KOSOVU I METOHIJI! Lice najboljeg ikad išarano sprejem - u srpskom delu grada! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Stanovnici Orahovca na jugu Kosova i Metohije izabrali su da lik Novaka Đokovića bude oslikan u njihovom delu grada, ali sada je taj portret uništen.

Izvor: MONDO/Andrea Nedeljković/Kurir/Printscreen

Novak Đoković je iz Pariza poslao snažnu poruku Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i celom svetu! Poruka "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!" pojavila se na kameri i izazvala je reakcije u Prištini, ali i u Orahovcu gde su vandali u toku noći uništavali! Oskrnavljen je mural koji je lokalno stanovništvo napravilo u čast najboljeg tenisera svih vremena.

U toku noći između ponedeljka i utorka neimenovani napadači - njih dvojica su na snimku - uništili su mural posvećen Đokoviću. Sve detalje te "akcije" zabeležile su sigurnosne kamere, a jasno se vidi da sprejem "škrabaju" zid na kojem se nalazilo lice najboljeg srpskog sportiste. Trebalo bi da taj video zapis bude dovoljan za pokretanje istrage o počiniocima ovog dela.

Mural posvećen novaku Đokoviću nacrtan je kao deo projekta "Boja u vazduhu" u gornjem delu Orahovca. Projekat je realizovala organizacija "Amici di Decani", u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom. Inače, Orahovac (Rahovec na albanskom) je mesto u južnom delu Kosova i Metohije, a nije poznato koliko danas Srba živi u njemu jer oni ne učestvuju u popisima koji se sprovode.