Tenis

MAĐAR STOJI NA NOVAKOVOM PUTU U PARIZU! Za njega je Đoković NAJBOLJi na svetu: "Opušten sam, nemam šta da izgubim"

Autor Nemanja Stanojčić

Naredni protivnik Novaka Đokoića biće Marton Fučovič koji obećava veliku borbu...

Izvor: Profimedia

Novak Đoković protiv Martona Fučoviča traži mesto u trećem kolu Rolan Garosa. Po peti put igraće protiv mađarskog predstavnika, sva četiri puta je srpski igrač slavio. Pokušaće da učini to i peti put i da nastavi pohod ka 23. grend slem peharu i to u večernjem terminu na stadionu "Filip Šatrije" (sreda, ne pre 20.15h).

Jasno je da je Srbin favorit, a Marton je uoči ovog meča imao samo reči hvale na Noletov račun. "Igrali smo nekoliko puta, znamo se dosta dobro. On je najbolji aktivni igrač sada, broj jedan. Igraćemo na 'Šatrijeu', samo želim da izađem, dam sve od sebe i da uživam na terenu", rekao je Fučovič.

Od četiri meča do sada, tri su bila na tvrdoj podlozi i jedan na travi. Poslednji susret bio je baš u Parizu, ali na Mastersu koji se igra na betonu. "Nikada nismo igrali na šljaci, to nije moja omiljena podloga. Nemam ništa da izgubim i sigurno neće biti lako, pokušaću da igram opušteno. Gledao sam njegov meč protiv Kovačevića, da vidim kako se kreće."

Upitan je i da prokomentariše način pripreme za meč. "Imao sam dva dana slobodno, pokušaću da ostanem u formi. Odradio sam trening snage u ponedeljak, a u utorak intenzivniji teniski trening. Radim sa trenerom koji je jedan od mojih najboljih prijatelja, imam 31 godinu, promenio sam trenere prošle godine. Bile su mi potrebne nove stvari u životu i to u ovom trenutku daje rezultat."

Pokušao je da uporedi mečeve sa najboljim igračima planete. "Igrao sam neke dobre mečeve protiv najboljih tenisera sveta, ali nikada nisam imao veliki uspeh. Nikada nisam pobedio nekog ko je u Top 3 ili neko veliko ime. Pobedio sam Rubljova i Medvedeva i nekoliko drugih Top 10 igrača, ali veliki uspeh do sada nije došao. Šta sam naučio? Dobro pitanje, da sam to znao pobedio bih na više mečeva. Šalim se malo. Nemam ništa da izgubim, samo ću da izađem na teren i dam sve od sebe. Imam samopouzdanje da odem do kraja, fizički sam spreman, potrebno mi je i malo sreće. Kada budem igrao protiv Novaka mislim da će navijati za njega, možda sam autsajder, ali mi se to dopada", zaključio je Fučovič.