PODRŠKA

JOKIĆ JE URADIO NAJVAŽNIJU STVAR U ŽIVOTU I SPORTU! Olga oduševljena Nikolom: "Moj tata ga zbog toga baš voli"

Autor Nemanja Stanojčić

Olga Danilović je na Rolan Garosu pričala i o Nikoli Jokiću i NBA ligi. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa, Nemanje Stanojčića.

Izvor: Printscreen/YouTube/NBA on ESPN/MONDO/Nemanja Stanojcic

Olga Danilović prošla je u drugo kolo Rolan Garosa, pobedila je Ukrajinku Baindl i u četvrtak je čeka duel sa Jasminom Paolini (Italija). Pre svega toga srpska teniserka sa novinarima je pričala o drugom sportu - o košarci. Glavna tema bio je Nikola Jokić koji sa Denverom igra protiv Majamija u velikom finalu.

Priznala je i Olga da je centar Nagetsa oduševio. "Malo je teško pratiti NBA noću, ali svi znamo da je Jokić najboji igrač na svetu i ponosni smo na to. Mi smo sportska nacija i tu često ističemo baš košarku. Moj otac Predrag igrao je na najvišem nivou u Evropi, Americi i za našu reprezentaciju. Sve to je dao naše porodične tradicije. Način na koji Jokić igra i predstavlja našu zemlju je fantastično. Obožavam ga, imam veliko poštovanje za to što je tako spontan, fin i skroman i što je uspeo da sačuva sebe. To je nešto najvažnije u životu ili sportu. Mnogo ga volim", priča Olga.

Otkrila je i da zbog velike vremenske razlike mečeve prati uglavnom putem skraćenih verzija. "Pratim hajlajtse na Tviteru. Mnogo smo ponosni na Jokića i zato nam ne pada teško da pratimo našeg dvostrukog MVP-ja. Doduše, trostrukog", nasmejala se ona aludirajući jasno da je priznanje trebalo da završi u rukama srpskog asa, a ne Džoela Embida.

Ne krije ni da njen otac Predrag Danilović voli Jokića. "Tata ga obožava. Na prvu loptu se vidi da je je tako prirodan i skroman, i tu vrstu karaktera je lako voleti. On ga voli naročito zbog njegovih ljudskih kvaliteta."

Njen način pogleda i praćenja košarke je intersantan. "Ne pratim sport analitički, isključivo emotivno i tako uživam, nisam analitična osoba."

Danilovićeva je trenutno 105. na svetu i verovatno bi bila mnogo bolje plasirana da nije bilo zdravstvenih problema. "Imala sam dosta izazova, problema, bila su to zaista teška vremena za mene. Tada sam shvatila da morate da nastavite da volite sebe, da verujete u sebe, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazite. Jasno je, nisam još u potpunosti ovladala time. Zato se često setim svog omiljenog filma 'Nemo' i ribice Nore koja je stalno ponavljala 'Plivaj i dalje, plivaj i dalje'. Kada se suočim sa takvim situacijama toga se setim. Ako je ranije bilo moguće opravdanje to što sam mlade, sada to više ne važi. Ove godine na Rolan Garosu imamo Miru Andreevu koja ima samo 16 godina i igra fenomenalno. Iskustvo je važno naravno, ali njen nivo igre prevazilazi njene godine", zaključila je Olga Danilović.