BURNO!

SA "KOSOVA" PRIJAVILI NOVAKA ĐOKOVIĆA! "Promoviše srpsku nacionalističku propagandu, ne kaje se", traže i KAZNU!

Autor Milutin Vujičić

Novaka Đokovića je prijavio Olimpijski komitet "Kosova" zbog natpisa na televizijskoj kameri.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković podigao je veliku buru u javnosti pošto je nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa na televizijskoj kameri napisao "Kosovo je srce Srbije, zaustavite nasilje". Iako je u pitanju poruka koja poziva na mir na Kosovu i Metohiju, opet je Đoković ispao "negativac" i zato već 48 sati traju napadi na njega sa svih strana. Iako je Rolan Garos objasnio da ne može da bude kažnjen zbog ove poruke, stižu apeli da ipak bude sankcionisan.

Nakon što se oglasio Teniski savez tzv. Kosova, sada je saopštenje objavio i Olimpijski komitet tzv. Kosova, odnosno njihov predsednik Ismet Krasnići. Uputio je zahtev Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) da Novak Đoković bude kažnjen zbog ovih reči - i to pod hitno.

"Novak Đoković je još jednom promovisao srpsku nacionalističku propagandu i koristio je sport kao platformu za to. Njegovi komentari posle meča pokazuju da je to javna ličnost koja se ne kaje zbog svog postupka koji direktno podiže nivo tenzija i nasilja između Srbije i tzv. Kosova", navodi se u pismu Ismeta Krasnićija i tražio je od MOK-a da odmah otvore disciplinski postupak protiv srpskog tenisera.

Za sada, Međunarodni olimpijski komitet nije odgovarao na ovaj zahtev i najverovatnije ni neće, pošto je Rolan Garos objasnio da nije opcija da Đoković bude kažnjen zbog napisanih reči. U međuvremenu, oglasila se i francuska ministarka sporta koja je apelovala da srpski teniser ubuduće ne piše slične stvari.

Podsetimo, Novak Đoković večeras (ne pre 20.15) igra protiv Martona Fučoviča iz Mađarske u drugom kolu Rolan Garosa i veliki je favorit za prolazak u treću rundu.