Sad je jasno!

FRANCUZ OTKRIO ZAŠTO NOVAK NEĆE BITI KAŽNJEN! Sa svih strana napali Đokovića - ovaj čovek je razumeo Srbinovu EMOCIJU!

Autor Dušan Ninković

Prvi čovek Teniskog saveza Francuske objasnio da Novak Đoković neće biti kažnjen, da su njegove emocije shvaćene i da se slične stvari ne mogu ponoviti.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić/Twitter/telematin/printscreen

Najbolji teniser svih vremena ponovo je u centru pažnje, a ovih dana se o Novaku Đokoviću priča zbog poteza koji je napravio nakon prvog kola Rolan Garosa. Na kameri je napisao "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" i time čitavom svetu poslao poruku koja se mnogima nije svidela. Njegov postipak komentarisao se u Prištini, ali i u Parizu gde se prvo oglasila ministarka sporta, a zatim i prvi čovek francuskog tenisa.

Žil Moreton, predsednik Teniskog saveza Francuske, komentarisao je dešavanja u Parizu. "Etička povelja Federacije tiče se korisnika licenci Federacije, a ne međunarodnih igrača. Kada su na konferenciji za novinare, imaju pravo da se izjasne u svim oblastima. S druge strane, na terenu smo želeli da igrači nemaju političku poziciju. Mnogo smo razgovarali sa Đokovićevom ekipom, ovo ne sme da se ponovi. Trenutno nema kazni. Znamo da je emotivan, ali morate ostati neutralni na terenu", saopštio je Moraton, koji je svojevremeno zauzimao stranu Novaka Đokovića kada je bilo pitanje da li srpski as može nevakcinisan na turnir u Parizu. 

Francuska ministarka sporta ima malo drugačije viđenje situacije. Ona je postupak Novaka Đokovića nazvala neprikladnim i militantnim, a imala je i dodatno objašnjenje. "To nije bilo prikladno, direktorka turnira Ameli Morezmo je razgovarala sa njim, sa njegovim timom, ne sme da se ponovi. Postoji princip neutralnosti terena, igre. Ovo se ne sme ponoviti", dodala je političarka koja se svojevremeno profesionalno bavila tenisom.

Podsećamo, na Đokovića je prethodnih dana stizalo mnogo otrovnih strelica zbog postupka u Parizu. Njegov potez komentarisali su ministar sa "Kosova", Teniski savez "Kosova", Olimpijski komitet "Kosova", kao i britanski novinar koji je bio veoma oštar u procenama iako je opšti utisak da je na nekoliko mesta u tekstu promašio temu.