Uživo

NOVAK GAZI U PARIZU! MAĐAR PROBUDIO LAVA, A ONDA STRADAO OD NJEGA: Đoković vikao, nervirao se, pa DOMINIRAO!

Novak Đoković pobedio Martona Fučovića u 2. kolu Rolan Garosa. Sat i po prvog seta, pa dominacija Srbina na "Šatrijeu."

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pobedio je Martona Fučovića u 3. kolu Rolan Garosa - 7:6, 6:0, 6:3 i plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa, gde će igrati protiv Alehandra Davidovič Fokine. U prvom večernjem meču na Otvorenom prvenstvu Francuske ovog maja, Nole je odigrao izuzetno nervozno u prvom delu meča, borio se čak sat i po protiv autsajdera, a onda je nakon vođstva 1:0 u setovima potpuno dominirao terenom.

Uz glasne kritike na račun Gorana Ivaniševića i stručnog štaba, Đoković je odigrao praktično perfektno u drugom i trećem setu, uz blagi pad krajem trećeg seta, kada je Fučovič uspeo da iskoristi nekoliko momenata manje koncentracije srpskog tenisera. Ipak, daleko je to bilo od drame, u skladu sa očekivanjima.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao meč.

23:28

I u trećem setu je Novak kritikovao Ivaniševića

"Svaki put sam tražim rešenja", govorio je Nole saradnicima dok se bližio kraj meča, kad je Fučović koristio blagi pad koncentracije srpskog tenisera. Ipak, sve je završeno prema planu.

23:16

POBEDA!

Novak Šoković pobedio je Fučovića 7:6, 6:0, 6:3 i plasirao se u treće kolo još jednim maksimalnim trijumfom na Rolan Garosu. Sledeći protivnik biće mu Španac, Alehandro Davidovič-Fokina.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

23:02

Novak rutinski ide ka pobedi

Đoković vodi 4:2 u trećem setu i na dva gema je od pobede i plasmana u 3. kolo Rolan Garosa

22:58

Sada meč izgleda potpuno drugačije

Posle ratničkog, "rovovskog" tenisa u prvom setu, sada se na momente igra egzibiciono i rezultat je 3:2 za Novaka u trećem setu.

U pet dosadašnjih gemova ovog seta viđena su čak tri brejka - dva puta je Novak oduzeo servis protivniku, a jednom je Fučovič njemu.

22:57

Šta je Novak zalepio ispod majice?

Svi pričaju o predmetu koji je Đoković zalepio na grudi.

Izvor: Twitter/Tennis Channel

22:35

NOVAK PREGAZIO MAĐARA - 6:0!

Spektakularan set očigledno motivisanog i ljutitog srpskog tenisera. Novak je "vezao" šest gemova uz konstantnu komunikaciju sa Goranom Ivaniševićem. Ako je neka ljutnja to što ga "vozi" u ovim trenucima, samo neka nastavi, jer igra sjajno!

Drugi set osvojio je Novak za samo 34 minuta - bilo mu je potrebno skoro sat manje nego u prvom setu.

22:21

Evo šta je Novak vikao Ivaniševiću

Đoković je vikao na italijanskom na Gorana Ivaniševića.

Izvor: eurosport

22:21

Sada već stvari stoje drugačije!

Novak je potpuno dodao gas u drugom setu i poveo 4:0 za samo 22 minuta borbe. Podsetimo, prvi set trajao je čak 87 minuta.

22:06

Sjajan početak drugog seta!

Odmah je Đoković "brejknuo" Fučovića na početku drugog seta i poveo 1:0 posle četiri minuta.

22:00

NOVAK SLOMIO MAĐARA!

Novak je osvojio prvi set u taj-brejku posle skoro sat i po borbe! 7:2 u taj-brejku, za 1:0 za Srbina u prvom setu!

21:56

Kakav je ovo tenis!

Spektakularan poen - Fučović je potpuno u igri! Zaslužio je Mađar pohvale za sjajnu defanzivu pri Noletovim naletima. Sada je 4:2 za Srbina u taj-brejku i ovo je verovatno bila najbolja razmena na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Izvor: Profimedia

21:53

Odlično je počeo taj-brejk!

Nole je poveo 3:0 i na pravom je putu ka osvajanju prvog seta. Ipak, Fučovič će sigurno uzvratiti...

21:50

Taj-brejk za kraj MARATONSKOG seta!

Posle čak 77 minuta rezultat je 6:6 i odlučliće taj-brejk! Spasavao se Novak i u 12. gemu, ponovo poentirao uz pomoć mreže, izvinjavao se, ali je na kraju ipak Mađar osvojio gem.

Izvor: Profimedia

21:42

Novak osvaja gem i okreće se ka svom "boksu"

Đoković je poveo 6:5 i okrenuo se ka svom boksu, uputivši nekoliko žestokih reči na italijanskom jeziku. I Ivanišević je više sebi u bradu opsovao, kao izraz olakšanja u zaista napetom periodu seta i meča.

Izvor: Profimedia

21:39

Sada je sve otvoreno!

Fučović je iskoristio brejk i izjednačio na 5:5. Čeka nas po svemu sudeći dramatičan kraj prvog seta.

21:31

Nije dobro! Novak je ispustio servis

Nervozan je Đoković i sada vodi 5:4, nakon što je ispustio šansu da svojim servis-gemom završi posao u prvom setu. Mađar je u trećem gemu zaredom izborio brejk-loptu i ovog puta ju je iskoristio dvostrukom servis greškom srpskog tenisera.

20:57

Mađar osvojio prvi gem

Bez izgubljenog poena Đoković je poveo 3:0 u prvom setu, a onda je Marton Fučović osvojio prvi gem i smanjio na 3:1. Ljutit pogled Đokovića ka stručnom štabu, nakon što je tokom prethodnih poena razmenio nekoliko reči sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Izvor: Profimedia

20:46

Odmah brejk, gde je publika?

Novak je iz prve oduzeo Mađaru servis i poveo 2:0 u prvom setu. Sve je krenulo kako i treba, mada iznenađuje da su tribine praznjikave, iako je na terenu Đoković. Pogledajte:

20:33

Počelo je!

Novak Đoković prvi servira. Meč je počeo u 20.30, sa veoma malim kašnjenjem u odnosu na prvobitno određeni termin. Svi uslovi su tu da Nole uživa na terenu - a nadamo se i svi sa njim!

18:57

Novak trenirao daleko od svih

Novak je za meč protiv Fučovića trenirao na najdaljem terenu na kompleksu Rolan Garosa, "broj 16".Nole je stigao na trening, javio se izveštačima, a onda su pripadnici obezbeđenja podignutim tonom govorili novinarima da moraju da se sklone, bez obzira na to što imaju akreditacije.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

18:55

Novak večeras u noćnom terminu

Prema rasporedu, Novak bi na stadionu "Filip Šatrije" trebalo da igra protiv Fučovića od 20.20 časova. Za razliku od svog prvog nastupa u Parizu, Nole će večeras poslednji izaći na teren.

18:51

Đokovič i Fučović su stari znanci

Četiri međusobna meča odigrali su Srbin i Mađar od 2018. godine i u svakom je Nole trijumfovao. Sretali su se i na US Openu 2018. i u Dohi 2019. i na Vimbldonu 2021. i na Mastersu u Parizu 2021. U tim mečevima Mađar je Srbinu oduzeo dva seta

Izvor: Profimedia

18:45

Dobro došli u tekstualni prenos!

Novak Đoković u 2. kolu Rolan Garosa igra protiv mađarskog tenisera Martona Fučovića, trenutno 83. igrača ATP liste. Biće to drugi izazov za srpskog tenisera u Parizu i očekuje se da ima komplikovaniji posao nego na startu turnira, kada je u tri seta, praktično rutinski, eliminisao Amerikanca Aleksandra Kovačevića

Ukratko

  • UŽIVO: Đoković - Fučović 7:6, 6:0, 6:3
  • Prvi set trajao 87 minuta
  • Sledeći rival okina
učitaj još +