Uh!

AU! KAKAV ŠOK NA ROLAN GAROSU, SVE SE OTVARA NOVAKU: Veliki rival bio na korak od pobede pa se RASPAO!

Autor Nikola Lalović

Andrej Rubljov je bio projektovan kao rival Novaka u četvrfinalu Rolan Garosa, ali to se neće desiti posle njegovog neverovatnog poraza!

Izvor: Profimedia

Nova senzacija na Rolan Garosu! Otvori se žreb Novaku Đokoviću nakon što je 28-godišnji Italijan Lorenco Sonego uspeo da savlada Rusa Andreja Rubljova5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3. To znači da su mogući rivali Novaka Đokovića u četvrfinalu Rolan Garosa sada Lorenco Sonego ili Karen Hačanov, a Andrej Rubljov koji ga je u prošlosti pobeđivao na šljaci je ispao!

Svi su mislili da će sedmi igrač sveta Andrej Rubljov lako izaći na kraj sa 48, na ATP listi Lorencom Sonegom, a kada je Rubljov dobio prvi set nakon velike borbe, a drugi bez izgubljenog gema samo se čekalo kada će Rus rešiti sve u svoju korist, ali to se nije desilo!

Napravio je pravo čudo Italijan i uspeo ne samo da se vrati nego i da preokrene! U trećem setu nije odustao već je uspeo da uzme brejk i da dopusti sebi da ostane u meču. Zatim je imao "deblje" živce i osvojio je taj-brejk za 2:2, a onda je u petom setu kompletirao nestvaran povratak i prošao u četvrto kolo gde ga čeka novi Rusa Karen Hačanov.

Rubljov je već nekoliko godina u vrhu svetskog tenisa, a sećamo se da je u Beogradu u finalu Serbia Opena prošle godine savladao Đokovića na šljaci. Branio je četvrfinale iz prethodne godine, ali su ga kratki živci opet koštali pobede i sada je posle dve pobede morao da završi sezonu na šljaci. 

Novak sa druge strane igra sa Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom i ukoliko savlada nezgodnog mladog Španca naredni rival mu je bolji iz meča Huana Pabla Variljasa i Huberta Hurkača. 

Tagovi