Car!

E, ZATO JE NAJVEĆI IKADA! RIVAL SE POVREDIO, A NOVAK ODMAH DOTRČAO: Zviždao mu ceo stadion, a posle ovoga ih je SRAMOTA!

Autor Nikola Lalović

Zviždali su Novaku jer su smatrali da je uzimanje medicinskog tajmauta nesportski potez, a kakav je sportista i koliko mu znači fer plej Novak je odmah dokazao ovim potezom.

Izvor: Eurosport TV

Publika u Parizu je zviždala Novaku jer su na tribinama smatrali da ne bi smeo da uzme medicinski tajmaut, a on ih je ućutkao jednim potezom! Nakon što je burno proslavio osvajanje drugog seta, pa je zatim bio izviždan, u trećem je ponovo pokazao koliko je veliki. 

Poveo je sa 3:0, zatim je Fokina uzeo jedan gem, a onda je nezgodno pao posle proklizovanja i povredio se. Imao je mladi Španac problema sa zglobom na nozi i došepao je do svog mesta pored mreže, a odmah se tu stvorio Novak! 

Srpski teniser je došao da proveri kako je njegov rival i odmah je pomogao Fokini. Videlo mu se na licu da je zabrinut na rivala, a nakon što je razmenio nekoliko reči sa Alehandrom dao mu je svoj peškir, a onda i doneo led kako bi sprečio otok na povređenom mestu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Nije to pomoglo kod publike, koja je nastavila da nervira Novaka, pa je tako u narednom gemu ponovo Novak "ratovao" sa tribinama, ali ga to nije sprečilo da nastavi da juri ka pobedi!