TO JE TO

NI ĐOKOVIĆ NJEGA NIJE OČEKIVAO NA ROLAN GAROSU! Peruanac stoji na Novakovom putu - maratoni su mu SPECIJALNOST u Parizu!

Autor Nemanja Stanojčić

Naredni Novakov protivnik je Huan Pablo Variljas iz Perua... Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ni sam verovatno ne bi poverovao da mu je neko rekao da će u osmini finala Rolan Garosa igrati protiv igrača iz Perua, ali upravo to se dogodilo. Huan Pablo Variljas ne staje, srušio je tri prepreke do sada, napravio najbolji rezultat u karijeri i to sve posle mečeva od pet setova. Redom su padali Junčeng Šang (Kina), Roberto Bautista Agut (Španija) i Hubert Hurkač (Poljska), sada želi da sruši i Novaka.

Jasno je svima ko je favorit i ko ima mnogo, mnogo više iskustva od njega, ali ga to ne sprečava da se nada da na "Filip Šatrijeu" može da napravi šok. "Presrećan sam, igraću protiv jednog od najbojlih igrača u istoriji tenisa i to na jednom od najvećih stadiona na svetu, možda i najlepšem u tenisu, na kom je pisana istorija. Mnogo sam srećan i maštam o pobedi. Bio bi to savršen scenario za ovu fantastičnu nedelju i voleo bih da se tako i nastavi", rekao je Variljas.

Meč je drugi na programu i trebalo bi da počne oko 13 časova. Peruanac je svestan da Đoković ima 22 grend slem titule, ali se nada... "Kada izađeš na teren onda su šanse 50:50, na terenu je jedan na jedan", ističe Huan Pablo.

Njegova omiljena podloga je šljaka, počeo je tenisom da se bavi sa 5 godina i uzor mu je sunarodnik Luis Horna, navija za Real Madrid i više voli bekhend od forhenda. Što se teniske karijere tiče, na grend slemovima najveći uspeh imao je prošle godine na Rolan Garosu i ove na Australijan openu, oba puta je stao u četvrtom kolu. U Parizu je protiv Feliksa Ože-Alijasima imao 2:0 u setovima i onda je izgubio naredna tri. U Melburnu je dva puta uspevao da se vrati iz seta minusa protiv Aleksandera Zvereva, ali je poklekao u petom setu. Ove nedelje je sva tri meča rešio baš u tom odlučujućem setu, ali nijedan od njih nije ni blizu Đokovićevih kvaliteta. Što se Srbina tiče, očekuje se da će nekoliko sati pre meča odraditi trening, pošto je propustio prethodni.