Tenis

NADAL JE KRALJ ŠLJAKE, ALI OVO NI ON NIJE USPEO: Još jedan ČUDESAN rekord Novaka Đokovića - samo se nasmejao kad je čuo

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković napravio je spektakularan podvig u Parizu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković rutinski se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom protiv Peruanca Huana Pabla Veriljasa i tako je ispisao istoriju Otvorenog prvenstva Francuske. Nijedan igrač nije uspeo da se čak 17 puta kvalifikuje u četvrtfinale Rolan Garosa - samo Novak Đoković.

"Hvala lepo, naravno da sam ponosan na taj rekord", rekao je Đoković kada je čuo za to. "Sa svakim rekordom bi trebalo biti ponosan, naročito ovde. Kao i svaki igrač, i ja sam imao mnogo razmišljanja, nije kao što je bilo pre godina, verovatno je to zato što sam nešto morao sa telom da uradim, ali kad odigram kao danas, naravno da sam i zadovoljan i motivisan", izjavio je on.

Posebno je bio upitan za podršku dece na stadionu "Filip Šatrije". "Moje veliko zadovoljstvo je imati decu sa sobom, blizu mene. Ovih dana će ići u Srbiju, jer moraju da idu u školu, ali moram da kažem da moj sin stvarno voli tenis i sa njima sam drugačija osoba, potpuno pozitivan, osećam mnogo ljubavi i motivacije, da igram svoj najbolji tenis. Jednog dana, možda će i Stefan moći da igra ovde, nadamo se tome", rekao je Nole i izazvao aplauz publike.

U razgovoru sa Matsom Vilanderom za "Eurosport", Novak je govorio i o tome kako se oseća: "Mnogo bolje nego prethodnih par meseci. U prethodnih sedam od 10 dana su najbolji od Australijan opena, to je pozitivno i ne smem da razmišljam previše daleko".

Pred Noletom je ponedeljak za odmor i pripremu za četvrtfinale protiv Rusa Karena Hačanova.