Tenis

VIDELA SAM DA ME ČEKA - DEVOJKO, ŠTA TO RADIŠ!? Ukrajinka traži KAZNU za Beloruskinju: Mene pitaju za Kosovo i Novaka!

Autor Mladen Šolak

Ukrajinka Elina Svitolina govorila o tome zašto se nije rukovala sa Beloruskinjom posle poraza na Rolan Garosu.

Izvor: Profimedia

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina nije htela da se pozdravi sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom nakon što je glatko eliminisana u četvrtfinalu Rolan Garosa. O tome je govorila posle meča, kada je prepričala šta je pomislila kada je videla da je Beloruskinja čeka da se rukuju. "Moja inicijalna reakcija je bila 'Šta to radiš?'. Prilično sam jasno rekla tokom mojih konferencija za novinare kakav imam stav. Možda ona ne koristi društvene mreže", očigledno je naljutila Beloruskinja Svitolinu time što je htela da se pozdrave.

Ukrajinku su pitali da li će ATP tur i Grand slemovi naći način da reše situaciju sa rukovanjem, jer Ukrajinke očigledno neće pružiti ruku Ruskinjama i Beloruskinjama dok traje rat. "Bilo bi to mnogo lakše za sve", rekla je Svitolina.

Ukrajinka je ukazala i na to da je Arina Sabalenka odbila da održi konferenciju za novinare posle prethodnog meča. Beloruskinja je dobila dozvolu za to jer je objasnila da se ne oseća bezbedno zato što joj konstantno postavljaju pitanja o ratu u Ukrajini. "Zbog čega je Naomi Osaka kažnjena prošle godine, a sada se to ne događa kada Arina izbegava konferenciju za novinare? I ja sam se suočila sa teškim pitanjima, čak i o Novaku i Kosovo".

Sabalenka u polufinalu igra protiv Čehinje Karoline Muhove, a sa Otvorenog prvenstva Francuske u prethodnih desetak dana izbacila je dve Ukrajinke.