Tenis

ONA STOJI NA MREŽI I ISMEVA SVE ŠTO UKRAJINA PROLAZI! Napad na Beloruskinju: Dok Rusija razara brane, NAMERNO to radi!

Autor Mladen Šolak

Ukrajinski teniser napao Arinu Sabalenku i prozvao je da je "kraljica drame" koja izbegava konferencije.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski teniser Aleks Dolgopolov, koji se priključio vojsci svoje zemlje na početku ruske invazije, oglasio se posle još jednog skandaloznog kraja meča na Rolan Garosu. Beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je još jednu njegovu sunarodnicu, Elinu Svitolinu, a onda Ukrajinka nije htela da priđe da joj pruži ruku, jer je Sabalenka Beloruskinja i jer je njena zemlja saveznica Moskve.

Dolgopolov je komentarisao Svitolininu izjavu da joj nije bilo jasno zašto ju je Sabalenka čekala na mreži, kad je morala da zna da se ona neće pozdraviti sa njom. Evo šta je napisao teniser: "O, da, to je sigurno bilo odvratno. Dok Rusija razara brane, uz pomoć svog prijatelja mini-diktatora, kraljica drame koja se oseća 'nebezbedno na konferencijama za novinare' namerno stoji na mreži i zbija šalu sa svim što Ukrajina prolazi. Patetično", napisao je on.

Sabalenka je propustila konferenciju za novinare u Parizu jer je konstantno zapitkuju o ratu Rusije i Ukrajine, a u utorak se ipak pojavila i ponovo je bila "rešetana" pitanjima o istoj temi. I opet je osudila rat, rekla da ne podržava sukobe, a samim tim ni predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, saveznika Vladimira Putina. Uz to, morala je da objašnjava novinarima zašto se slikala sa Lukašenkom.

I mimo svega ovoga, Sabalenka igra sjajan tenis i za sada dominantno ide ka još jednoj grend slem tituli, jer je početkom godine osvojila Australijan open. Kada je u pitanju Dolgopolov, on je napao pre određenog vremena i portugalskog novinara Hosea Morgada, koji je danas podelio Svitolinu izjavu koju je citirao, nazvavši ga "Putinovim čovekom". Takođe, oglasio se i kada se Novakov otac Srđan Đoković slikao sa navijačem koji je nosio majicu sa slovom "Z", koje je simbol ruske agresije na Ukrajinu.