Tenis

NOVAK I JA DONOSIMO PEHARE U SRBIJU! Teodora (15) puca od samopouzdanja u Parizu: "Kad ovako igram, ne mogu mi ništa"

Autor Nemanja Stanojčić

Teodora Kostović (15) veruje u uspeh na grend slemu. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Novak Đoković igra polufinale Rolan Garosa, ali nije jedini srpski predstavnik u Parizu. Prati ga mlada srpska teniserka Teodora Kostović (15). U pitanju je devojka koja igra u juniorskom singlu na drugom grend slemu sezone. Prošla je u osminu finala pošto je savladala Tamaru Kostić (Austrija) sa 6:1, 6:3.

Taj meč igrala je na terenu broj 4 i tamo su bili i srpski mediji koji su mogli da čuju kako obe pričaju na srpskom, a po završetku tog duela razgovarala je sa domaćim medijima. Po priči deluje da je puna samopouzdanja i da veruje u sebe. "Kako ja igram, tako će da bude. U svim mečevima generalno, ne samo u ovom protiv Tamare. Ako igram svoj najbojli tenis, niko mi ništa ne može", počela je Teodora razgovor sa novinarima.

Na konstataciju da su od srpskih igrača na Rolan Garosu ostali samo Novak i ona se nasmejala. "Po meni je to normalno stanje. Navijam za Noleta, podržavam ga, očekujem da ćemo i on i ja igrati finale i da ćemo zajedno nositi pehare u Srbiju."

U završnici meča mogli smo da čujemo Teodoru kako bodri samu sebe u momentima kada je njena protivnica u svom servis gemu imala 40:0. Govorila je sebi "gem po gem", glasnije komentarisala "ne daj joj gem". "Tako je, to sam sebi govorila na terenu. Poen po poen, gem po gem i eto ga meč. I kada gubim 40:0 u gemu treba da se ponašam kao da je sve normalno i da je 0:0."

Otkrila je i ko je sve u njenom timu. "Radim sa Aleksandrom Vlaovićem, on je moj teniski trener, Ivan Kerlet takođe, Dragana Đorđević ona mi je kondicioini trener, sa njima radim dugo. Sa Ivanom od pete godine, sa Draganom od od desete, to su godine i godine rada i truda. Mislim da možemo da napravimo veliku stvar".

Ispričala je i da je mogla da debituje na grend slemovima još prošle godine, ali je tada nastao probem. "Bila sam na US openu prva alternativa, došli smo do Njujorka i rekli su mi da neću igrati, jer nisam upala u kvalifikacije. Posle toga sam tri dana plakala i rekla da nema veze i da će biti još grend slemova, evo dočekali smo ga. Što se tiče omiljene podloge, nemam je. Pošto sam iz Evrope, najbolje se osećam na šljaci. Imam više iskustva na betonu, volim da igram agresivnije, tako da volim sve podloge. Nadam se da ću na Vimbldon otići kao prvi nosilac."

Ambicije su joj velike. "Sve zavisi od mene, ako napravim dobre rezultate, potrudiću se da odigram profesionalni US open ili Vimbldon, sve zavisi od mene. Juniorske grend slemove sigurno ću igrati."

Za kraj je pričala i o protivnici u osmini finala. U pitanju je Ruskinja Alisa Oktiabreva. "Dobre smo drugarice. Videćemo, ne znam je ovako, nisam je gledala kako igra. Kao ličnost je super devojka, ima dobre rezultate, očekujem dobar meč", zaključila je Teodora Kostović.