Tenis

NOVAK NA TERENU, A SVI U ČUDU ZBOG TRANSPARENTA: Kako to misliš, "ĐOLE"? (FOTO)

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Na Novakovom treningu "živo" kao na utakmici. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa, Nemanje Stanojčića.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Odmah posle drame i treninga Karlosa Alkaraza, na isti teren izašao je i Novak Đoković. Srpski teniser je zajedno sa svojim timom došao na teren broj 2 koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta kao da je u pitanju meč, a ne priprema za polufinale Rolan Garosa.

Nole je sa svojim sparing partnerom Karlosom Gomezom Ererom razmenjivao udarce, sve to pratio je Goran Ivanišević. Tražio je od Erere da malo više šalje lopticu na Novakov bekhend, posle čega se dosta radilo na volejima i reakcijama na mreži, svesni da Alkaraz voli dosta da menja ritam i da šalje skraćene loptice i drop-šotove.

Poslednje taktičke pripreme odrađene su nekoliko sati uoči meča. Bio je Novak potpuno fokusiran, ali je bilo tu i osmeha i šala sa najbližim saradnicima. Čulo se sa tribina često “Allez, allez Nole” u prevodu "Idemo Nole". Bilo je tu i srpskih navijača koji su došli da pruže podršku. Jedan transparent privukao je posebnu pažnju, na njemu je na srpskom pisalo "Idemo Đole". Naravno, svaka podrška je dobrodošla, pa makar i kada Đokovića bodre nadimkom kojim ga malo ko zove. Pogledajte kako je bilo na treningu pred meč koji počinje u 14.45.