Čekamo!

PROTIV NJEGA ĐOKOVIĆ U NEDELJU PIŠE TENISKU ISTORIJU! Igra tenis karijere, ali Novaka nikad nije pobedio!

Autor Dušan Ninković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković imaće priliku da pobedom nad Kasperom Rudom osvoji 23. grend slem.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije morao dugo da čeka - ubrzo nakon pobede nad Karlosom Alkarazom u polufinalu Rolan Garosa saznao je ime svog narednog protivnika. Norveški teniser Kasper Rud "počistio" je sa terena Filip Šatrije nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva - 6:3, 6:4, 6:0!

Ceo drugi polufinalni meč trajao je nešto više od dva sata, a Zverev gotovo da nije imao šanse protiv Norvežanina koji u poslednje vreme igra tenis karijere. Čini se da je sasvim zasluženo stigao do prvog grend slem finala u karijeri, pa će u nedelju na istom mestu pokušati da spreči Novaka Đokovića u ispisivanju istorije.

Neće mu biti lako - protiv Novaka se "odsekao" i najbolji na ATP listi - ali čini se da Kasper Rud neće imati šta da izgubi u tom meču. Trenutno četvrti teniser planete već ima iskustvo igranja protiv najboljeg svih vremena, a pošto nije uspeo da pobedi nijedan od dosadašnja četiri međusobna okršaja sigurno mu neće faliti motiva da zaustavi najboljeg srpskog sportistu. 

Izvor: Profimedia

Zanimljivo, Novak Đoković i Kasper Rud su sva četiri dosadašnja meča odigrali u Italiji - dva puta su odmerili snage na mastersu u Rimu i dva puta su se sastali na Završnom mastersu u Torinu. Na tim mečevima norveški teniser nije osvojio nijedan set, ali kao što smo već rekli, on sada igra najbolji tenis u karijeri.

Nekada najbolji junior sveta uspeo je krajem 2022. godine da se domogne drugog mesta na ATP listi, a u poslednjih godinu dana igrao je već dva grend slem finala. Prošle godine u Parizu izgubio je od Rafaela Nadala u tri seta, a zatim je na US openu ponovo od Španca - ovog puta Karlosa Alkaraza - bio manje uspešan. Nedavno je osvojio turnir u Eštorilu gde je u finalu nadigrao Miomira Kecmanovića, a u Rimu je igrao polufinale čime je najavio dobre partije na šljaci u Parizu.