Kraj!

NOVAK MU PRUŽIO ŠANSU - ON OSVOJIO ROLAN GAROS: Hrvatski biser (17) uzeo najveći trofej i oprostio se - TO JE TO!

Autor Nikola Lalović

Dino Prižmić je završio sa juniorskim tenisom, sada je vreme za velike korake!

Izvor: Profimedia

Hrvatska ima grend slem šampiona! Mladi 17-godišnji Splićanin Dino Prižmić osvojio je Rolan Garos za juniore tako što je u finalu savladao Bolivijca Anhela Prada 6:1, 6:4, na svom poslednjem juniorskom turniru u karijeri! Trenutno 329. igrač sveta je pred turnir najavio da će mu ovo biti poslednji juniorski grend slem i najavio je da će se fokusirati na seniorski tenis, a već neko vreme nastupa i na ATP turnirima.

Gledali smo ga i u Banjaluci gde je dobio pozivnicu od Novaka Đokovića da bude jedan od mladih talenata koji će se oprobati u kvalifikacijama kao igračl sa specijalnom pozivnicom i u potpunosti je opravdao očekivanja. Prvo je u prvom kolu kvalifikacija savladao 151. igrača sveta Matiju Belučija, a onda je šokirao Lijama Brodija, Britanca koji je nekoliko puta bio nadomak prvih 100 na svetu i igrao je dva finala juniorskih Grend slemova. Ipak, u glavnom žrebu Srpska opena nije imao šanse pošto ga je iskusni Rišar Gaske dobio 6:3, 6:1.

Prižmić je na ATP turu debitovao u Umagu 2022. godine, a Hrvati čekaju još jednu titulu sa Rolan Garosa od 16:30 kad će se u finalu muških parova Ivan Dodig u paru sa Ostinom Krajičekom sastati sa belgijskim parom Žil-Vilegen. 

Tagovi