Da se naježiš

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPLAKAO I ZAPEVAO: Snimak za sva vremena, BOŽE PRAVDE i srpska trobojka nad Parizom! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković sa suzama u očima zapevao himnu. Bio je vidno dirnut, kao i svi njegovi navijači.

Izvor: Roland Garros

Novak Đoković osvojio je Rolan Garos pobedivši Kaspera Ruda u finalu za pamćenje, posle kojeg je usledila scena koju nismo ni sanjali da će se dogoditi. Nole je sa rekordnim, 23. grend slem trofejom u rukama, stao nasred terena stadiona "Filip Šatrije" i zapevao himnu "Bože pravde". Videle su se i suze u očima srpskog asa dvadesetak minuta nakon što je ispisao istoriju tenisa i svetskog sporta uopšte. Prestigao je svog najvećeg rivala, Rafaela Nadala i drugim grend slem peharom ove sezone još jednom pokazao celom svetu ko je najbolji teniser u istoriji.

Nedeljnim trijumfom protiv Ruda, Đoković je treći put osvojio Rolan Garos. Isti broj trofeja ima sa US Opena, dok je Australijan openu bio šampion rekordnih 10 puta, a na Vimbldonu čak sedam puta. Sve to kada se sabere postavlja ga čvrsto na prvom mestu "večne liste" grend slem šampiona, sa 23 pehara i ispred Rafaela Nadala, koji ima 22. Španac se oglasio odmah posle finala i Novakovog pisanja istorije i čestitao Srbinu ogroman uspeh. 

Goran Ivanišević, Novakov trener uz kojeg je postao zvanično najveći svih vremena, morao je da ode odmah posle meča iz lože, a na konferenciji za novinare je objasnio zašto je nakratko "nestao" sa svog mesta. U međuvremenu, Novak je održao emotivan govor na centru terena i uz to izrazio zahvalnost asovima koji su došli da uživo prate meč - fudbalerima Olivijeu Žiruu, Kilijanu Mbapeu, Zlatanu Ibrahimoviću, kome se obratio na srpskom jeziku... Bio je to dan koji Novak nikad neće zaboraviti, kao ni njegovi navijači.