Tenis

DOĐITE OVAMO, DRŽITE OVAJ TROFEJ! Stefan i Tara Đoković podigli istorijski pehar koji će Federer i Nadal SANJATI!

Autor Mladen Šolak

Novk Đoković sa najbližima proslavio osvajanje Rolan Garosa.

Izvor: Twitter/rolandgarros

Nakon osvajanja Rolan Garosa i ceremonije dodele trofeja, intoniranja himne "Bože pravde" i posebnog pozdrava za Zlatana Ibrahimovića, Novak Đoković izveo ja teren stadiona "Filip Šatrije" najbliže. Zajedno sa suprugom Jelenom, koju je poljubio odmah posle odlaska sa terena, i ćerkom Tarom i sinom Stefanom, Nole je stao nasred terena na kojem je u Parizu pobedio sve rivale i pozirao za fotku za pamćenje - sa 23. grend slem peharom u karijeri najvećeg tenisera svih vremena.

Time što je podigao pehar Otvorenog prvenstva Francuske, Nole je ujedno zauzeo i prvo mesto na večnoj listi grend slem šampiona, jer sada ima titulu više od drugoplasiranog Rafaela Nadala i tri više od trećeplasiranog Rodžera Federera. "Dođite ovamo, držite taj trofej", rekao je Novak najbližima dok su svi zajedno pozirali, na kraju popodneva koje će ući u istoriju tenisa i sporta u celini.

Supruga Jelena pratila je Đokovićev put od teniskih početaka i bila je uz njega i kada je osvojio prvi grend slem trofej u Australiji i uz njega je bila i ovog popodneva, na "Šatrijeu". Zanimljivo je da je pratila meč sedeći kraj Toma Brejdija, najvećeg igrača u istoriji američkog fudbala, koji je pre nekoliko meseci završio karijeru. Brejdi je bio Noletov gost i sedeo je u njegovoj loži, kraj Đokovićevog stručnog štaba na čelu sa trenerom Goranom Ivaniševićem i kraj Novakove majke Dijane, oca Srđana, strica Gorana, prijatelja Janka Tipsarevića... Nole je posle osvajanja trofeja pomenuo Brejdija, kao i svog prijatelja Zlatana Ibrahimovića, kome se obratio na srpskom jeziku. Bilo je to zaista lepo popodne u Parizu i za Đokovića i za sve koji vole Noleta i navijaju za njega.