Tenis

NOVAK NIJE LAK ČOVEK, REKAO SAM MU DA MORA DA PRESTANE! Ivanišević: Ne smem da otkrivam sve, ali drugačije ne bi uspeo!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Trener Novaka Đokovića otkrio detalje jednog njihovog razgovora, posle kojeg najbolji teniser svih vremena više nije vikao ka svom boksu, već je bio fokusiran samo na tenis. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa, Nemanje Stanojčića.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ostvario je sa Goranom Ivaniševićem svoj ogroman cilj i postao najveći šampion u istoriji tenisa, sa čak 23 grend slem trofeja u svojoj biografiji. Posle Noletovog trijumfa u Parizu, gde je u finalu protiv Kaspera Ruda treći put osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske, Đoković je rekao da je svetan da njegovim saradnicima nekad nije lako. O tom "mučenju", kako je Novak rekao, posle meča je govorio i njegov trener, Ivanišević.

"Novak nije lak čovek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje oseća, nekad nije lako, komplikovano zna da bude. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smem da vam otkrivam šta nam je sve radio", rekao je Ivanišević u Parizu. Naravno, govorio je kroz šalu, ali je bilo jasno da ima tu i dosta istine, što obojica uostalom priznaju.

Rekao je Ivanišević da je tokom turnira sugerisao Novaku da prestane da viče ka stručnom štabu i da se svađa, već da usmeri fokus ka igri. "Počeli smo novi sado-mazo trend. Krećemo u 8 ujutru, radimo do 6 popodne. On ustane i dođe i kaže da bekhend nije funkcionisao, iako je nama savršeno delovalo. Onda dođe i kaže da servis ne radi. On je genije i perfekcionista i takvim ljudima uvek nedostaje još nešto.

Ponosan sam na njega zbog poslednja dva meča posebno. Rekao sam mu da mora da prestane da priča sa nama ako hoće da osvoji turnir. Kada se mučio i protiv Alkaraza i Ruda, nije vikao na nas, nije se okretao, bio je fokusiran. Posebno protiv Karlosa. Igra najbolji tenis tada, kada ne troši energiju na nepotrebne stvari."

Posle meča i velikog trijumfa na "Šatrijeu", mnogi su pričali o Ivaniševićevoj odluci da ode iz Đokovićevog boksa i taj potez iznenadio je mnoge. Ipak, Goran je objasnio taj odlazak kratko - "Morao sam da pi*am"