Tenis

NOVAK IMA 36 GODINA I JEDNO JE ZASTRAŠUJUĆE! Da li je Đoković ikad bio bolji nego sad? "Pogledajte samo kako udara"

Autor Mladen Šolak

Dominaciju Novaka Đokovića na Rolan Garosu komentarisali su bivši teniseri i poznati komentatori, Tim Henman i Mats Villander.

Izvor: Profimedia/Mine Kasapoglu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Novak Đoković je dominantno osvojio Rolan Garos pobedivši Kaspera Ruda u tri seta finala a prethodno je redom elliminisao Kovačevića, Fučovića, Fokinu, Variljasa, Hačanova i Alkaraza. Nakon turnira na kojem je osvojio drugi grend slem trofej ove sezone, upada u oči da je u Parizu izgubio samo dva seta - po jedan protiv Hačanova i Alkaraza.

Posle svega viđenog na "Šatrijeru, gde je Novak trećim trofejom Otvorenog prvenstva Francuske postao rekorder u broju osvojenih grend slem pehara, komentatori Eurosporta i bivši teniseri Mats Vilander i Tim Henman bili su upitani da li je Đoković trenutno na svom maksimumu i teniskom vrhuncu, iako je u 37. godini.

"Novak Đoković je prešao na viši nivo u smislu ishrane istezanja... Učinio je od svega toga nauku, fizički i mentalno. Da li je sada bolji nego pre dve ili tri godine? Gledajući Australijan open, tamo je bio bolji nego ikad i možda je isti slučaj i ovde", kazao je Vilander na terenu "šatrije".

Tim Henman se nadovezao: "Toliko aspekata njegove igre je sada bolje. Udara lopticu jače, ne pravi neiznuđene greške, kreće se bolje nego ikad. Kada pogledajte udarac po udarac, njegov drop-šot je bolji, komfornije se oseća kada izađe na mrežu. Definitivno mislim da igra bolje nego što je ikad igrao u životu, a zastrašujuče je da to radi sa 36 godina".

Novak je i posle trijumfa u Rolan Garosu ponovio da grend slem turniri ostaju njegov glavni cilj u ovoj fazi karijere i zato ne bi trebalo očekivati da zaigra na bilo kom turniru pre Vimbldona, koji počinje 3. jula. i na kojem će Đoković braniti titulu, koju je osvajao u prethodna četiri izdanja, a u karijeri čak sedam puta.