Tenis

KARLOS ALKARAZ SE TADA NIJE NI RODIO! Rafael Nadal ovo nije doživeo DECENIJAMA - evo koliko je loša situacija!

Autor Mladen Šolak

Španac je u jako teškom trenutku karijere.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković prestigao je Rafaela Nadala na "večnoj listi" grend slem šampiona, a dan nakon toga, za Španca je stigla veoma neprijatna vest. On je prvi put od aprila 2003. ispao iz najboljih 100 tenisera sveta i trenutno je tek na 136. mestu.

Đokovićev najveći rival bio je do nedelje popodne izjednačen sa Srbinom na "večnoj listi" grend slem šampiona, a onda je Novak osvojio Rolan Garos i podigao pehar baš u Špančevom kraljevstvu. Na stadionu na kojem je "bik sa Majorke" bio šampion neverovatnih 14 puta, definitivno je potvrđeno da je Đoković najveći šampion u istoriji tenisa.

Neverovatno zvuči to da je Španac praktično pre pola godine bio u trci za prvo mesto ATP liste i da je bio prvi nosilac na Australijan openu, ali je nakon toga zadobio povredu kuka koja mu je napravila pakao. I zbog nje trenutno uopšte ne trenira, već odmara telo i nada se da će dogodine moći da odigra sve grend slemove, da bi se na taj način oprostio od velike karijere.

A kakva je to karijera bila i koliko je trajala govori i podatak da poslednji put kad je Nadal bio van najboljih 100, Karlos Alkaraz i Holger Rune nije bio ni rođen. Ipak, sada je nastupilo vreme kada su oni drugi i šesti teniser ATP liste, a Nadal je verovatno nije ni pogledao, jer je trenutno na oporavku posle operacije.