ZANIMLJIVO

DA LI JE ALKARAZU UGROŽENA KARIJERA? Isplivao spisak PROBLEMA, oglasio se i Vilander: "Karlose, moraš to da promeniš..."

Autor Nemanja Stanojčić

Karlos Alkaraz ima velike probleme sa povredama, pa se uključio i Mats Vilander da ga posavetuje.

Izvor: Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia.

Karlos Alkaraz (20) bio je prvi favorit na Rolan Garosu, mnogi stručnjaci, razne kladionice, mediji, svi oni tvrdili su da je u boljoj formi od svih i da će osvojiti grend slem u Francuskoj. A, onda je naleteo na Novaka Đokovića u polufinalu. Posle dva neverovatna seta Španac je upao u ogromne probleme sa grčevima i nije uspeo da se vrati do kraja, Novak je rutinski završio posao i potom osvojio turnir.

Posle svega što se desilo mnogi se pitaju i da li je karijera mladog španskog igrača ugrožena? Ne postoji sumnja u njegov talenat, snagu, kako fizičku tako i mentalnu, ali su ogroman problem povrede. Pojavio se i spisak njegovih povreda u poslednjih sedam meseci. Prošle godine propustio je Masters u Parizu, finale Dejvis kupa i završni turnir. Ove godine nije igrao na Australijan openu, Akapulku, Monte Karlu i sada je imao velike probleme sa grčevima. Sve to sa samo 20 godina.

Jedan od razloga je njegov stil igre i činjenica da se trudi da svaku lopticu udara iz sve snage, da ne čuva energiju, baca se za loptice koje deluju nedostižno. Zato se uključio i Mats Vilander i pokušao je da ga posavetuje. "Karlos bi možda trebao da razmisli da bude manje aktivan na terenu. Da proba da čuva energiju, da ne leti za loptice koje su nemoguće za stizanje. Mečevi na grend slemovima u pet setova su nešto drugačije i posebno", rekao je Vilander za "L'Ekip".

Podseća Alkaraz po tome mnogo na svog sunarodnika Rafaela Nadala koji je imao sličan stil igre, ali u isto vreme i mnogo povreda tokom karijere. Trebalo bi Karlos da bude spreman za Vimbldon.