ŠTA BI?

ALO, GDE VAM JE NOVAK ĐOKOVIĆ?! Vimbldon se obrukao - penzionisani Federer je tu, a Srbina NEMA nigde!

Autor Nemanja Stanojčić

Na najavnom posteru za treći grend slem sezone ne nalazi se Đoković, ali su tu Federer i Alkaraz...

Izvor: Profimedia/Juergen Hasenkopf / Alamy Live News

Novak Đoković oborio je rekord po broju grend slem trofeja, ima 23 titule sa najvećih turnira. Od toga sedam na Vimbldonu. Uprkos tim neverovatnim podacima organizatori trećeg grend slema sezone nisu ga stavili na najavni poster za turnir. Neverovatno je da nisu našli mesta za čoveka koji dolazi u London da brani titulu.

Umesto njega na posteru nalazi se Karlos Alkaraz, momak koji ima samo jedna grend slem. Pored njega je Rodžer Federer, koji je u penziji, a do njega je Bjorn Borg. Ni na strani na kojoj su žene nema Elene Ribakine, koja brani titulu. Tu su Koko Gof, čiji najbolji rezultat na ovom turniru je četvrto kolo. Pored nje su još Serena Vilijams i Martina Navratilova.

Očekivano, ovo su primetili navijači srpskog asa koji ne mogu da veruju kako poster izgleda, doduše pojednci su imali poruku i da će ovo samo motivisati Novaka i da će osvojiti turnir u ponedeljak. Uz to je Vimbldon objavio i kratak snimak najave turnira na kome se Novak vidi tek na samom kraju i to na nekoliko sekundi. Više prostora dobili su Endi Marej i Nik Kirjos. "Ne moraju da ga stavljaju u reklame. Prošle godine nisu i osvojio je trofej. Što ga manje stavljaju, to je bolje", poručio je njegov trener Goran Ivanišević.

Pogledajte i najavni snimak: