Tako je!

SLAVNI TENISER ODBIO DA ĐOKOVIĆA PROGLASI ZA NAJVEĆEG IKAD! Uvek je navijao za Novaka, a sada šokirao izjavom!

Autor Dušan Ninković

Bivši teniser Pol Meknami je godinama veliki navijač Novaka Đokovića i sada je to samo potvrdio.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

Novak Đoković je osvajanjem Rolan Garosa potvrdio status najboljeg tenisera svih vremena, ali ima i onih koji nisu u potpunosti saglasni sa tim. Jedan od njegovih najvećih navijača među bivšim teniserima, legendarni Pol Meknami, za sada ne želi da iznosi tako krupne stavove iako je svima jasno da je Đoković njegov omiljeni teniser današnjice.

Australijanac koji je u karijeri osvojio pet grend slemova u dublu i miksu, a dva puta podigao i trofej u Dejvis kupu, uvek je bio na strani Novaka Đokovića. Kada ga je Australija linčovala Pol je bio tu da ga brani, kasnije je pohvalno pričao o Srbinu, a sada samo želi da kupi malo vremena srpskom asu. Zapravo, hoće da sačeka penzionisanje Rafaela Nadala kako bi Đokovića proglasio za najvećeg ikad!

"Ne mogu Novaka još da nazovem 'GOAT', iz prostog razloga što Rafa, za razliku od Rodžera, nije u penziji. Iako je malo verovatno, još uvek je moguće da stigne do najvažnijeg pokazatelja... Više od 24 gredn slema. Dakle, iz poštovanja, još ga neću nazvati tako", napisao je Meknami.

Jasno je da su po Meknamijevim proračunima grend slem titule najvažniji parametar, a tu je Novak za sada u prednosti. Rodžer Federer ga nikada neće dostići, a teško je očekivati i da Rafael Nadal završi karijeru sa više grend slem titula. Sa druge strane, Novak Đoković ima adute i u broju nedelja na prvom mestu ATP liste, broju osvojenih masters turnira, međusobnom skoru protiv dvojice najvećih rivala,... Praktično, u svemu!