Gotovo!

"NOVAK ĐOKOVIĆ NEMA SA KIM DA SE TAKMIČI!" Ove reči se mnogima neće svideti: Pogledajte kako je UNIŠTIO Alkaraza!

Autor Dušan Ninković

Što se tiče Argentinca, trka za najboljeg svih vremena je završena, a Novak Đoković je na čelu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u Parizu osvojio 23. grend slem titulu, a u polufinalu Rolan Garosa savladao je Karlosa Alkaraza kojeg su mnogi smatrali za prvog favorita turnira. Ipak, videlo se da mladi Španac i dalje nije na nivou najboljeg svih vremena - ni po igri, ni po mentalnoj snazi. Potpuno je pao, a argentinski teniski stručnjak Davin Franko smatra da je to zbog toga što je igrao protiv najboljeg ikada!

Po njegovim rečima, Novak Đoković je imao konkurenciju u Nadalu i Federeru, ali kada je sa njima završio posao postalo je jasno da niko ne može da mu parira. Kako je od oba najveća rivala uspešniji nema dileme o tome ko je najbolji svih vremena, a njegovi rekordi će nastaviti da rastu jer niko ne može da ga zaustavi u bliskoj budućnosti.

"Za mene je on najveći, da. Po brojevima... Đoković, Federer i Nadal su zveri. Đoković je pobećivao i gubio od obojice, ali u zbiru, pobedio ih je obojicu na njihovim podlogama i ukupno ima više trijumfa. Nadmašio ih je u brojkama i ne staje", kaže Franko koji je svojevremeno trenirao Del Potra. 

Argentinac smatra da je razlika u psihi između velike trojke i današnjih asova ogromna. "Sad se vidi ogromna psihička razlika u odnosu na sadašnje igrače. To možda nije bilo primetno kada su bili Federer i Nadal, koji su bili slični Novaku, ali sada je baš primetno. Ostali ne postoje, a Novak kaže 'Od koga da izgubim?' Sa kim se takmiči Đoković? Pritisak raste kao lud. Pogledajte kako je uništio Alkaraza na Rolan Garosu", kaže Argentinac za "La Nacion".