ZANIMLJIVO

ĐOKOVIĆ UTERAO STRAH U KOSTI ALKARAZU! Španac se već predao, a Vimbldon nije ni počeo: "Samo on može da pobedi Novaka"

Autor Nemanja Stanojčić

Karlos Alkaraz se izgleda već plaši Novaka Đokovića, ne veruje u uspeh ni na Vimbldonu...

Izvor: Profimedia/JuergenHasenkopf

Samo Nik Kirjos može da pobedi Novaka Đokovića na Vimbldonu. Tako glasi izjava Karlosa Alkaraza kome je, kako stvari stoje, srpski igrač već uterao strah u kosti. U polufinalu Rolan Garosa Nole je pobedio Španca koji je posle drugog seta upao u probleme i celo telo počelo je da mu se grči. I sam je priznao da je jedan od glavnih razloga toga upravo Srbin i jak intenzitet meča, nešto sa čim se do sada u karijeri nije susreo.

Upravo je to bilo jedno od pitanja za mladog španskog tenisera u vezi predstojećeg Vimbldona. Šta očekuje od turnira i da li smatra da može da ga osvoji. "Pričao sam i ranije da verujem da mogu da osvojim bilo koji turnir na kom igram. Međutim, na travi je to za mene komplikovanije, jer nemam mnogo iskustva i mučio sam se u nekim mečevima na toj podlozi. Očigledno, tu je Novak koji je uz Rodžera Federera jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na travi", rekao je Alkaraz.

Prokomentarisao je i izjavu Kirjosa koji je i sam nedavno rekao "da samo on može da zaustavi Novaka u Londonu". To mišljenje deli i Karlos. "Kirjos je već igrao finale Vimbldona, trava mu leži. Ne kažem da ja nisam sposoban da pobedim Đokovića, samo da imam manje šanse nego na nekim drugim podlogama. Nik ima više šansi od bilo kog drugog igrača", zaključio je Alkaraz.