DIRLJIVO

NOVAKOVA MAJKA OTKRILA - POSETILI SMO PATRIJARHA PAVLA PRE SMRTI! Otvorio je oči, podigao ruku, i tada se SVE PROMENILO

Autor Nemanja Stanojčić

Novakova majka Dijana otkrila je kako je susret sa patrijarhom Pavlom pomogao Đokoviću u karijeri.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

Novak Đoković osvojio je 23 grend slem titule, po mnogima je najbolji teniser svih vremena i na Vimbldon je otišao po 24. trofej. Ko zna šta bi se sve događalo da nije bilo momenta koji je preokrenuo njegovu karijeru, prema rečima njegove majke Dijane Đoković. Bio je to trenutak kada je dobio blagoslov patrijarha Pavla.

Sve to događalo se 2009. godine kada je patrijarh bio na Vojnomedicinskoj akademiji, tada ga je posetio Novak sa porodicom. Detalje toga ispričala je Dijana u jednom od intervjua. "Našeg živog sveca kako smo ga zvali. Taj momenat bio je prekretnica u Novakovoj karijeri. Mogli smo da odemo kod pokojnog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA, Novak je sedeo na stolici pored, patrijarh u fotelji u nekom blaženom polusnu", prepričava Dijana za "Sputnjik".

Ne zaboravlja detalje. "Đakon je bio sa njim, doneli smo monografiju Novakovu sa osvojenog prvog grend slema 2008. godine u Australiji. Objašnjavao mu je i rekao da je Novak tu i da je došao da ga blagoslovi. Patrijarh Pavle je bio u nekom polu snu, onda je u jednom momentu otvorio oči, tada sam videla da su to nebesko plave oči. Podigao je ruku i blagosiljao Novaka. Bila je to prekretnica u Novaku, od tog momenata je osvojio Dejvis kup koji je bio odskočna daska za sve dalje", prepričala je Dijana.

Novak je prvu grend slem titulu osvojio u Melburnu 2008. godine i onda je tri godine čekao na sledeći trofej, od 2011. godine počela je njegova dominacija na teniskim terenima, baš posle osvajanja Dejvis kupa 2010. godine kada je pobeđena Francuska.