Tenis

SAMO ONA PREDSTAVLJA SRBIJU NA VIMBLDONU: Natalija nije imala sreće, čeka je nekadašnja prva teniserka sveta

Autor Nemanja Stanojčić

Natalija Stevanović je jedina srpska predstavnica u ženskom singlu.

Izvor: Profimedia

Srbija će imati samo jednu predstavnicu u ženskom singlu na Vimbldonu. U pitanju je Natalija Stevanović (28). Sreća je nije pogledala na žrebu, pa će tako na startu trećeg grend slema sezone igrati protiv Karoline Pliškove (Češka). Nekada prva teniserka svega i finalistkinja Vimbldona iz 2021. godine postavljena je za 18. nosioca u Londonu.

Zbog velikih problema sa povredom pala je na rang-listi, na Australijan openu ove godine ispala je u četvrtom kolu, na Rolan Garosu u prvom. Upravo ta loša forma i problemi sa kojima se suočava mogu da budu prednost za Nataliju koja nema šta da izgubi na londonskoj travi. Može da igra bez ikakvog pritiska...

Natalija je trenutno 223. na listi i najbolji plasman imala je u novembru 2019. godine kada je bila na 162. poziciji. Do glavnog žreba stigla je kroz kvalifikacije pošto je redom pobeđivala Valentini Gramatikopolou (Grčka) sa 6:2, 6:1. Potom je u drugom kolu savladala četvrtog favorita Amerikanku Elizabet Mandlik (6:2, 6:2) i na kraju je srušila Marinu Basols Riberu - 7:5, 7:5. Posle toga je iskopirala Novaka Đokovića i pojela malo vimbldonske trave.

BONUS VIDEO: