Kraj!

SABALENKA STALA PRED MEDIJE I STAVILA TAČKU - TEMA JE ZABRANJENA: Teniserka otkrila šta NE SME da se radi na Vimbldonu!

Autor Dušan Ninković

Jedna od najboljih teniserki na svetu Arina Sabalenka konačno je dobila deo poštovanja koji zaslužuje.

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

Rat u Ukrajini bio je jedna od glavnih tema nedavno završenog Rolan Garosa, jer su tako htele teniserke iz Ukrajine, ali i novinari koji su na konferencijama za medije provocirali škakljivim pitanjima. To neće biti slučaj na Vimbldonu, gde će teniseri biti izolovani za razliku od Pariza gde se u centru pažnje nalazila se Arina Sabalenka iz Belorusije, koju su gotovo svakodnevno zasipali pitanjima o Aleksandru Lukašenku. Iako je bilo jasno da ona više želi da priča o tenisu, pitanja nisu prestajala.

Ulje na vatru dodatno su dolile njene pobede protiv teniserki iz Ukrajine koje nisu želele da se rukuju. To bi mogao da bude slučaj i u južnom delu Londona, ali već sada je jasno da će Arini biti nešto lakše u Engleskoj. Na konferenciji pred turnir otkrila je da u dogovoru sa organizatorima ima slobodu da ignoriše sva politička pitanja!

"Pre nego što nastavimo sa konferencijom, htela bih da kažem da se neću izjašnjavati o politici. Ja sam ovde da pričam isključivo o tenisu. Ukoliko imate neko pitanje na političke teme, možete kontaktirati WTA ili Vimbldon, a oni će vam poslati transkripciju mog odgovora sa nekog od prethodnih turnira", izjavila je Arina Sabalenka i tako pre početka turnira stavila tačku na kontroverznu temu.

BONUS VIDEO: