INTERESANTNO

ZAŠTO JE TEŠKO POBEDITI NOVAKA? SAD ĆU DA VAM OBJASNIM! Četvrti teniser sveta slikovito opisao: "Misliš da je gotovo..."

Autor Nemanja Stanojčić

Kasper Rud na slikovit način objasnio zašto je teško igrati protiv Novaka Đokovića.

Izvor: Profimedia

Kasper Rud je uz malo problema prošao u drugo kolo Vimbldona. Posle finala Rolan Garosa i poraza od Novaka Đokovića je napravio dužu pauzu, ostavio je reket po strani i odlučio da se odmori i uživa. Videlo se to i u njegovoj igri, pošto je igrao četiri seta sa kvalifikantom Lorenom Lokolijem.

Posle tog meča norveški igrač, ujedno i četvrti teniser sveta, dobio je zanimljivo pitanje od novinara - zašto je toliko teško pobediti Novaka Đokovića? "Uf, nije u pitanju samo jedna stvar zaista. Rekao bih da je defanzivu u tenisu podigao na neki novi nivo. Način na koji se kreće i kako udara te udarce iz kontre. Mnogo je teško doći do vinera protiv njega, baš zbog tog kretanja i onda pomisliš da je gotov poen, a on stigne da vrati lopticu", počeo je Rud.

Video je to iz prve ruke nedavno na pariskoj šljaci. "Čak iz tih udaljenijih pozicija na terenu uspe da vrati lopticu baš duboko. Na sve to način na koji čita igru je neverovatan. I kada dobiješ neku kraću lopticu i izađeš napred teško je znati na koju stranu on ide, jer pogodi stranu toliko puta. Čak i kada ne pogodi, dogodi se da nekako uspe da vrati lopticu. Ne želim da kažem reč defanzivni tenis, već samo taj način odbrane, uspeo je tu defanzivu da podigne na neki novi nivo", zaključio je Rud.

BONUS VIDEO: