Tenis

NIŠLIJKA POKORILA VIMBLDON - ISTO KAO NOVAK! Natalija napravila istorijsku senzaciju, a onda je usledio ŠOU! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Natalija Stevanović je zaplesala kao najveći ikada - a imala je šta da proslavi!

Izvor: Tweet/Wimbledon/Screenshot

Dok je cela Srbija gledala Novaka Đokovića i njegov meč drugog kola Vimbldona sa Džordanom Tompsonom, Natalija Stevanović je zaigrala kao Novak! Ova 28-godišnjakinja iz Niša je kao 225. igračica na svetu napravila senzaciju samim plasmanom u glavni žreb, a onda je u dva seta pregazila nekada prvu teniserku sveta Karolinu Pliškovu 6:2, 6:3 i tako napravila ubedljivo najveći rezultat u karijeri! 

Naša teniserka koju posle ovoga čeka skok od 60 mesta na VTA listi je znala kako da proslavi svoju pobedu! Mogla je i gem ranije do trijumfa, ali je uspela Pliškova da posle 40:0 za Nataliju da preokrene, a kada je osvojila poslednji poen Čehinja je u neverici tražila čelendž. Naravno njena lopta je bila jako, jako daleko u autu, a kada je došla i potvrda toga videli smo Pliškovu kako sa nevericom gleda ka nebu i drži ruke na kukovima, iznervirano i rezignirano. 

Sa druge strane naša Natalija je slavila! Prvo je sportski prišla mreži, pozdravila se sa rivalkom i sa arbitrom, a onda je usledilo ono što radi najveći ikada! Spustila se do podloge, pa izimitirala Novaka Đokovića tako što je uzela maleni busen trave i pojela ga! Pogledajte:  

Nije tu bio kraj slavlju, naša teniserka koja je ovaj meč igrala na jednom od manjih terena je potom prišla svom timu u kome je bilo nekoliko članova i zaigrala! Videli smo sjajan pobednički ples, a zatim i zagrljaje sa članovima tima!   

Sada Natalija Stevanović čeka drugo kolo Vimbldona u kome će joj protivnica biti Tamara Korpač iz Nemačke. Ona je 122. teniserka na svetu, a kako je savladala 18. nositeljku na turniru sada tu poziciju ima upravo Natalija i stoga joj i sleduje mnogo lakši meč u drugom kolu. Drugo kolo će na programu biti najverovatnije u petak. 

Tagovi