Pobeđuje?

ĐOKOVIĆ JE TENIS VEĆ "PREKUCAO" - OVO JE SPORT KOJI IGRA NA VIMBLDONU: Kamere uhvatile Novaka sat vremena pred meč!

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski sportista Novak Đoković pre tenisa zaigrao "Čoveče ne ljuti se" protiv svog tima.

Izvor: Youtube/travel__Sports/printscreen

Novak Đoković već godinama dominira svetskim tenisom i redovno obara rekorde koje su postavljali igrači koje su pre njega smatrani najboljima u istoriji, a na Vimbldonu ima priliku da ispiše nove stranice istorije. Ukoliko osvoji treći grend slem u sezoni izjednačiće se sa Federerom koji već ima osam titula na ovom turniru, ali i postati prvi čovek sa 24 grend slema. Možda mu je zbog toga malo i dosadno, pa se pred mečeve zanima drugačijim sportom!

Samo sat vremena pre meča drugog kola protiv Džordana Tompsona kamere su u kompleksu na kojem se igra Vimbldon snimile Novaka Đokovića kako se sa svojim timom takmiči u igri "Čoveče, ne ljuti se". Englezima u prvi mah nije bilo jasno šta oni to rade, verovatno jer im međunarodna igra "Ludo" nije previše poznata, ali se na snimku jasno vidi da Đoković, Goran Ivanišević i još dva člana tima igraju društvenu igru koja je izuzetno popularna na našim prostorima.

Ovo je bio idealan način da se srpski teniser opusti pred meč, jer čak i da mu ne ide dobro tokom druženja sa svojom delegacijom, poruka igre je da se ne ljuti! Tako je Novak trebalo da bude smiren čak i ako dugo nije mogao da dobije šesticu kako bi "istrčao" na tablu ili ga neko od protivnika pojeo tik pred ulazak u kućicu.

Da li je pobedio u ovoj igri, ne znamo, ali... U tenisu jeste. U tri seta je savladao Džordana Tompsona koji je igrao najbolji meč karijere, pa ćemo ga gledati u trećem kolu Vimbldona. Još ne zna ko će mu tamo biti protivnik, ali je jasno da će biti veliki favorit - bilo protiv Ečeverija, bilo protiv Vavrinke. Uz taj meč ostaju mu još četiri do nove grend slem titule i istorije!

BONUS VIDEO: