Neobično!

DŽORDAN HTEO DA ŠOKIRA NOVAKA, ALI NIJE USPELO: Ceo svet ga znao zbog imidža, na Vimbldonu se pojavio drugačiji! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Australijski teniser Džordan Tompson godinama poznat po brkovima i dugoj kosi, a protiv Novaka promovisao novi imidž.

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

Novak Đoković je u sredu uveče savladao Džordana Tompsona u tri seta (6:3, 7:6, 7:5) i tako obezbedio plasman u treće kolo Vimbldona, a pojava njegovog protivnika na terenu izazvala je mnogo pažnje. teniser iz Australije igrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri, iako se na Centralnom terenu pojavio bez svog prepoznatljivog "oružja" - brkova!

Tokom prethodnih godina, a Tompson je već iskusan na najvećim turnirima, Džordan je izgradio specifičan imidž. Nešto duža kosa koja je često padala na ramena i karakteristični brkovi kakvi su u profesionalnom sportu bili mnogo popularniji pre nekih 40 godina bili su zaštitni znak tenisera iz Australije, koji je pred ovaj turnir rešio da se "upristoji".

Pre samo nekoliko nedelja Džordan Tompson je igrao tenis sa brkovima, ali je na ovogodišnjem Vimbldonu rešio da bude vojnički obrijan i da tako iznenadi publiku. Mnogima je bilo neobično da ga vide u ovakvom izdanju, a ima i onih koji su prokomentarisali da ga više ne prepoznaju od kako je skratio kosu i uklonio brkove. Pogledajte razliku koju je napravio uklanjanjem brkova, uz napomenu da je kosu skratio još ranije:

Izvor: Youtube/BNP Paribas Open/Wimbledon/printscreen

Inače, kod Tompsona nije bilo kao kod Samsona kojem je snaga bila u kosi - on je izuzetno dobar meč odigrao i ošišan. Verovatno bi teniser iz Australije pobedio brojne igrače iz svetskog vrha ovakvom partijom, ali protiv Novaka Đokovića nije mogao. Najbolji srpski teniser nastavio je da korača ka 24. grend slem tituli i osmom trofeju na Vimbldonu.

Đoković - Tompson, Vimbldon
Izvor: Youtube/Wimbledon

BONUS VIDEO: