ZVANIČNO

POZNATO KAD NOVAK IGRA PROTIV VAVRINKE! Vimbldon objavio termin Đokovićevog meča, sve spremno za klasik!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković i Sten Vavrinka obnoviće svoje rivalstvo u petak na Vimbldonu.

Srpski teniser Novak Đoković konačno je saznao danas da će mu rival u trećem kolu Vimbldona biti stari poznanik Sten Vavrinka, a organizatori su saopštili da će susret igrati u petak na Centralnom terenu. Novakov meč će biti treći na programu, pa će tako morati da sačekada svoje susrete odigraju Alkaraz i Mule, odnosno Švjontekova i Martićeva, tako da se pretpostavlja da ako ne bude pomeranja - susret počinje oko 18 časova.

U dosadašnjem toku turnira, Đoković je bio sjajan u susretima protiv Pedra Kačina i Džordana Tompsona, dok je Sten Vavrinka pomalo i iznenadio s obzirom na to da se zna da je već godinama u velikom padu. Ipak, to što je izbacio Rusuvorija i Ečeveriju, poziva na oprez srpskog asa.

Do sada su njih dvojica odigrali čak 28 mečeva, od kojih je 22 dobio Đoković, zbog čega se Švajcarac i našalio u izjavi posle susreta i rekao da ga "ne podsećaju na skor". Ipak, Đoković dobro pamti da mu je Vavrinka "ukrao" dva grend slema, pošto ga je pobeđivao u finalima Rolan Garosa i US Opena.

"On je uzeo od mene dva grend slema, pobedio me u dva finala! Volim Stena, sjajna osoba, radi izvanredne stvari, radi stvari koje ne može svako. Imao je operacije kolena, a još stvara tenisku istoriju. Ne smemo da zaboravimo da je trostruki grend slem šampion. To je nešto za poštovanje nakon svega što je prošao, a i dalje je tu. Jedan od najboljih bekhenda koje sam video, jak, kompletan, može da igra na svim podlogama. Nadam se da ćemo igrati, to će biti duel veterana!", rekao je Novak.

BONUS VIDEO: