GOAT

CELA BRITANIJA LIKOVALA ZBOG NOVAKOVOG PORAZA, A ONDA IH JE SRBIN PATOSIRAO: Sada slave ovaj dan i žele da opet izgubi!

Autor Nikola Lalović

Sećate se kada je Novak Đoković poslednji put izgubio na Centralnom terenu Vimbldona? Dobro zakopajte po pamćenju...

Izvor: Profimedia/Alamy Live news/Frank Molter

Došao je i taj dan! Još jedan rekord Novaka Đokovića koji nikada neće biti oboren doživeo je jubijel, pošto je 7. jula 2023. godine navršeno tačno deset godina od njegovog poslednjeg poraza na Centralnom terenu Vimbldona! Pre tačno deset godina cela Britanija je slavila jer su posle 77 godina čekanja dobili svog šampiona. 

Endi Marej je u finalu Vimbldona te 2013. godine savladao Novaka Đokovića na Centralnom terenu 6:4, 7:5,  6:4 i od tada više nismo videli poraz Novaka Đokovića na najkultnijem teniskom terenu na svetu. Od te 2013. godine do danas Novak je uzeo šest titula, a osim njega su za ovih deset godina pehar na "Ol Ingland Klabu" uzimali samo još Endi Marej (2016. godine) i Rodžer Federer (2017. godine), uz naravno 2020. kada turnir nije odigran. 

Sledeći meč na Centralnom terenu Novaku sledi u petak uveče, kada bi oko 19 časova po srednjoevropskom vremenu trebalo da se sastane sa starim znancem Stanislasom Vavrinkom. Ovo će biti 27. susret najboljeg tenisera u istoriji i Vavrinke, a on je pomeren upravo zbog Endija Mareja

Duel dvostrukog šampiona sa Vimbldona i Stefanosa Cicipasa koji je započet u četvrtak nije mogao da se završi zbog odluke britanskih vlasti da mečevi moraju biti završeni do 23 časa po lokalnom vremenu, pa je zbog toga prebačen na raspored Centralnog terena u petak. Zbog toga će Novak mnogo kasnije nego što je planirano na teren i moguće je da će mu se meč sa Vavrinkom odužiti na čak dva dana. Ipak, ako je verovati tradiciji, Đoković je u svakom slučaju nepobediv na Centralnom terenu. 

Britanski mediji se na današnji dan prisećaju veličanstvene partije Endija Mareja od pre deset godina, ali i pišu o tome zašto Englezi navijaju protiv Đokovića. Ipak, neki su realniji, pa su tako jasno rekli da mogu samo da gledaju u nebo i nadaju se da će kiša pokvariti Novakove planove. Jer rivali to ne uspevaju!

BONUS VIDEO:

Novak Đoković
Izvor: YouTube/NBA fans