AU!

TENISERI DIGLI GLAS PROTIV VIMBLDONA! Ne sviđaju im se odluke organizatora: "Ovaj turnir postoji zbog SVIH nas"

Autor Nemanja Stanojčić

Organizatori Vimbldona su na udaru tenisera i teniserki zbog tretmana i problema koji postoje.

Izvor: Profimedia

Vimbldon je na udaru od strane tenisera i teniserki. Kiša je napravila potpuni haos i odložila mnoge mečeve, mada se ni organizatori nisu proslavili sa određenim odlukama. Zbog toga su razbesneli mnoge igrače. Primera radi svi mečevi prvog kola turnira završeni su tek u četvrtak u popodnevnim časovima.

Upravo je to iznerviralo Aleksandera Zvereva koji je zbog toga igrao dva meča u dva dana i prošao je u treće kolo. Iskoristio je svog kolegu Janika Sinera kao primer. "Volim Janika mnogo zaista, sjajan je teniser i osvojiće mnogo turnira. Međutim, kada je on igrao drugo kolo, mnoga veća imena nisu još odigrala ni prvo kolo. Beretini je ovde igrao u finalu i čekao je, ni ja nisam izašao na teren. Ne znam da li je baš on morao da bude stavljen na teren sa krovom za drugo kolo. Ima mnogo drugih imena koja su bila mnogo uspešnija", rekao je Zverev koji će baš u subotu igrati protiv Beretinija.

Na organizatore je besna i Aliz Korne, doduše ona je imala drugi razlog. Raspodelu karata. "Igrala sam na Centralnom terenu i dobila sam ukupno 40 karata, za prvo kolo su mi dali dve ulaznice, nisam mogla da pozovem ni najbolje prijatelje. Morate više da cenite igrače koji su na drugim terenima. Ovaj turnir postoji zbog svih igrača, ne samo onih najpoznatijih", zaključila je Korne.

Ima još igrača koji su nezadovoljni odlukama glavnih ljudi na turniru. Tako je recimo Novak Đoković, branilac titule i sedmostruki šampion izašao na teren u kasnim večernjim satima u petak i završio je meč 13 minuta pre fajronta, odnosno pre isteka pravila o ograničenju koje kaže da se u 23 sata po lokalnom vremenu prekidaju svim mečevi. Da je Sten Vavrinka osvojio treći set, meč bi bio odložen za subotu... Novak ih je upozoravao i prošle godine, ali niko nije želeo da sluša.

BONUS VIDEO: