HM...

BELORUSKINJA SPUSTILA GLAVU ZBOG JEDNOG PITANJA! Veliki kiks novinarke na Vimbldonu, navijači iskolačili oči!

Autor Milutin Vujičić

Novinarka je pogrešila i udarila na bolnu tačku Arine Sabalenke koja prošle godine nije igrala na Vimbldonu.

Izvor: Twitter/screenshot/@TheTennisLetter

Beloruska teniserka Arina Sabalenka prošla je u treće kolo Vimbldona pošto je savladala Varvaru Graševu, međutim iako se nadala da je na Rolan Garosu završila sa neprijatnim pitanjima - to se nije desilo. Sabalenka je na terenu dala intervju posle pobede, a zbog nespretnog pitanja novinarke spustila je glavu, progutala knedlu i odgovorila, iako je imala i te kako pravo da ispravi grešku.

O čemu se radi? Novinarka kao da je zaboravila da je Sabalenki prošle godine bilo zabranjeno da nastupi na Vimbldonu zbog sankcija teniserima iz Rusije i Belorusije (zbog rata u Ukrajini), tako da je postavila sledeće pitanje: "Ti očigledno želiš da igraš dobro ovde. Znam da ti želiš da odeš jedan ili dva koraka dalje nego što si prošle godine?".

Uz oborenu glavu i kiseo osmeh, Sabalenka je odgovorila kratko, a dok voditeljka može da se "vadi" rečima da je mislila na to da je Beloruskinja igrala 2021. godine u polufinalu, navijači su već prepoznali lošu nameru. Na društvenim mrežama pišu da je ovo "velika sramota za Vimbldon" i da se ovakve stvari ne dešavaju slučajno, posebno ne u slučaju sportista iz Belorusije i Rusije koji nastupaju bez obeležja.

Ovo nije naravno jedini novinarski kiks koji smo videli na ovogodišnjem Vimbldonu pošto je jedan novinar rekao Azarenki da je Ruskinja, dok je drugi čestitao Pauli Badosi na pobedi - iaiko je izgubila.

BONUS VIDEO: