KOLIKO MOŽE?

MOŽE LI ON DA IZNENADI ALKARAZA? Igrao je finale na Vimbldonu, sad preti Špancu: "Trenutno je Karlos najbolji na svetu"

Autor Nemanja Stanojčić

Mateo Beretini igrao je već i u finalu Vimbldona, a sledeći rival mu je Karlos Alkaraz.

Izvor: Profimedia

Karlosa Alkaraza čeka najveći ispit na Vimbldonu. Igraće protiv Matea Beretinija, čoveka koji je igrao finale na londonskoj travi 2021. i izgubio od Novaka Đokovića. Italijan je pobedio Aleksandera Zvereva (6:3, 7:6, 7:6) i pokazao da se polako vraća u formu.

Posle tog meča je Nemac rekao da veruje da "Beretini može da osvoji titulu". "Već sam mu se zahvalio na tim rečima. Stvarno sam se dobro osećao na terenu, ali ne želim da mislim o takvim stvarima trenutno. Svaki meč ovde je težak, protiv njega sam se na terenu osećao veoma dobro, ali to ne znači ništa kada je priča o tituli u pitanju. Uživam, prošao sam u drugu nedelju i čeka me jedan od najtežihi mogućih protivnika na žrebu. Samo o tome sada mislim", rekao je Beretini.

Španac se namučio u trećem kolu protiv Nikolasa Žarija, prošao je posle četiri seta, mada je malo falilo i da se igra peti. Mateo će pokušati da napravi iznenađenje. "Nisam među nosiocima, tako da je žreb baš težak, ali to je ono što želite, da igrate sa najboljima na svetu. Uvek je bilo zadovoljstvo igrati sa njim. U Australiji smo igrali pet setova, u Beču i Rio de Žaneiru tri seta. Uvek dajemo maksimum. On je trenutno broj jedan na svetu što govori da je u ovom trenutku najbolji na planeti. Veliki izazov me čeka, ali sam u isto vreme srećan što imam priliku da igram. Gledao sam ga na Rolan Garosu na TV-u, sada ću igrati sa njim i zbog toga sam baš srećan. Daće mi to dodatnu energiju."

Zbog problema sa kišom i silnim odlaganjima Italijan je igrao tri meča u tri dana, pobedio je sunarodnika Sonega 6. jula, pa je dan kasnije dobio Aleksa de Minora i onda je u subotu savladao Zvereva. To znači da će u ponedeljak igrati četvrti meč u pet dana. "Došao sam ovde nespreman, nisam bio siguran ni da ću igrati na turniru, nadao sam se da atmosfera može da mi pomogne, da biste osvojili slem morate da budete u potpunosti spremni i fizički i emotivno i mentalno, želja i volja nisu dovoljni. Mislio sam da nisam dovoljno spreman, ali ovo mesto ima neku posebnu energiju kakve nema nigde drugde", zaključio je Beretini.

BONUS VIDEO: