Uh...

DRAMA I MARATONSKI MEČ NA VIMBLDONU, NOVAKU OVO NIJE TREBALO: Posle trilera Đoković mora da čeka bar još dva sata!

Autor Nikola Lalović

To što su Andrej Rubljov i Aleksandar Bublik igrali maratonski meč se publici svidelo, ali ne i Novaku Đokoviću.

Izvor: Profimedia

Konačno! Posle velike drame, pet setova i čak tri sata i 20 minuta tenisa Andrej Rubljov je prošao u četvrfinale Vimbldona. Savladao je Aleksandra Bublika 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4! Na prvom meču dana na Centralnom terenu viđena je velika drama, a to baš i ne odgovara Novaku Đokoviću

On igra poslednji meč dana na Centralnom terenu i želeo je što pre na teren. Prvo je planirano da izađe oko 18 časova da igra protiv Huberta Hurkača, ali je sada jasno da najbolji teniser ikada neće na travu Vimbldona pre 20 časova. Pobednik tog meča će za dva dana igrati četvrtfinale protiv pobednika meča Novaka i Poljaka, za koji je sada neizvesno kada će početi i da li će uspeti da se završi pre 23 časa po lokalnom vremenu. 

U drugom meču koji se završio videli smo dominaciju Romana Safiulina, Rusa koji je lagano dobio Denisa Šapovalova iako je izgubio prvi set. Na kraju je bilo 3:6, 6:3, 6.1, 6:3. Nekadašnji prvi junior sveta konačno je pokazao sav svoj potencijal i uspeo je da napravi veliki iskorak.

Došao je na turnir kao 92. teniser na ATP listi, a onda je redom pobeđivao Roberta Bautistu Aguta, Korentana Mutea, Gvida Pelju i sada Denisa Šapovalova. Od ponedlejka ga čeka skok na 43. mesto ATP liste odmah iznad Miomira Kecmanovića, a sledeći protivnik biće mu Italijan Janik Sner.

Mladi teniser iz Južnog Tirola je na kraju uspeo da u tri seta završio posao protiv Kolumbijca Danijela Elahija Galana 7:6, 6:4, 6:2 u meču koji je obeležilo njegovo neotesano ponašanje. Čak je u dva navrata napadao Marijanu Veljović koja je sudila taj meč. Prvom prilikom je Srpkinja pogrešila i izvinila se, a zatim je bila u pravu, ali je ponovo Siner pravio probleme.

BONUS VIDEO: