ZNA SE!

EVO KADA NOVAK ĐOKOVIĆ NASTAVLJA MEČ! Zbog propusta organizatora nema DAN PAUZE, u ponedeljak na terenu!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković i Hubert Hurkač nastavljaju u ponedeljak svoj meč kao drugi na Centralnom terenu.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković i Hubert Hurkač nisu uspeli da završe svoj meč na Centralnom terenu pre "policijskog časa" u Londonu, tako da će i u ponedeljak na teren. Zbog neverovatnog pravila, svi mečevi na Vimbldonu moraju da se završe do 23 časa (do ponoći po centralnoevropskom vremenu), a s obzirom na današnja kašnjenja - bilo je u startu nemoguće da će Nole i Hubi sve uspeti da završe za oko dva sata.

Na kraju, meč je prekinut pri vođstvu Novaka Đokovića od 2:0 u setovima (7:6, 7:6) i to pre nego što je počeo da teče "policijski čas". Supervizori su ovaj potez povukli jer su smatrali da nema potrebe da počinju treći set jer svakako neće biti završen - tako da će susret biti drugi na programu Centralnog terena u ponedeljak.

Preciznije, prvo će na teren Beatriz Maja Hadad i Elena Ribakina i to tek od 14.30, pa će posle njih izađi Novak Đoković i Hubert Hurkač - najverovatnije ne pre 17 časova. Nadamo se da se Nole neće još dugo zadržati na terenu u ponedeljak i da će već u trećem setu potvrditi pobedu, i to uz manje drame nego što smo videli u nedelju.

Hurkač je servirao neverovatno i sa preko 80 odsto ubačenih prvih servisa je namučio Đokovića, ali je srpski as u oba taj-brejka pokazao da je nepobediv. Sada je samo bitno da se ne potroši previše pred već zakazani meč četvrtfinala protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova koji je danas ranije već završio svoj meč, pa će tako biti sigurno odmorniji za susret koji je prema programu u utorak, verovatno opet u večernjim časovima.

BONUS VIDEO: