Tenis

VIMBLDONE, PRIZNAJ GREŠKU! ENDI MAREJ BRANI NOVAKA: Srbina isterali sa terena, a Britanac je BESAN zbog toga!

Autor Nikola Lalović

Endi Marej i njegov brat Džejmi su rešili da progovore o bizarnim pravilima i lošem rasporedu na Vimbldonu.

Izvor: Wimbledon/Screenshot

Besmislena pravila na Vimbldonu ljute sve, pa čak i favorite domaće publike. Nakon što je u dosadašnjem delu turnira Novak Đoković uspeo da izbegne da neki meč igra dva dana, došao je momenat u kome će ipak morati da podeli susret u dva dana. Dobio je Huberta Hurkača u dva seta u taj-brejkovima, a onda je meč prekinut dvadesetak minuta pre 23 časa po lokalnom vremenu. 

Sve to se desilo zbog pravila po kojima mečevima zbog odluke lokalnih vlasti moraju da se zavšavaju do 23 časa, a sada su se zbog toga pobunili Endi i Džejmi Marej. Najpoznatija braća britanskog tenisa, jedan nekadašnji broj jedan u singlu, a drugi u dublu istakli su da ova pravila moraju da se menjaju. Endi Marej je sinoć kasno podelio tvit teniskog novinara Stjuarta Frejzera u kome piše: 

"Promenite start u 13:30! Sada kada imamo još jedno veče u kome se meč prekide vreme je da organizatori Vimbldona shvate koliko su pogrešili kada su pomerili početak mečeva na Centralnom terenu. To mora da počne bar sat vremena ranije", stoji u tvitu koji je nekadašnji osvajač Vimbldona retvitovao. 

Da je u nedelju program počeo sat vremena ranije Novak bi imao skoro sat i po vremena da završi meč nakon drugog seta sa Hurkačem, a ovako je duel prekinut i nastavljen je tek tokom popodneva u ponedeljak (Nole je pobedio 3:1). Tome se usprotivio i Džejmi Marej koji je samo dodao ispod tvita: "Sledeće veče. Potvrđeno", mislići na to da je Vimbldon potvrdio da će Novak i Hurkač meč završiti u ponedeljka. 

Endi Marej se već bunio protiv ovog pravila kada je morao da prekine duel sa Stefanosom Cicipasom zbog toga što je sat otkucao 11 popodne, a jednom mu je organizacija izašla u susret kada je 2012. pobedio Markosa Bagdatisa u 23:02 po lokalnom vremenu. 

BONUS VIDEO: