TU JE!

SVI GLEDAJU U ĐOKOVIĆEVE GRUDI, OPET NA NJIMA NOSI ISTO! Skinuo majicu i ODMAH se videlo - evo o čemu se radi!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković ponovo je stavio magnet na sebe na Vimbldonu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković igra protiv Andreja Rubljova u četvrtfinalu Vimbldona, a tokom meča svi su primetili jedan bitan detalj. Kada je na jednoj od pauza srpski igrač skinuo majicu da bi se presvukao svi su ponovo gledali na magnet koji se nalazi na njegovim grudima. U pitanju je jedan poseban uređaj koji se zove "Taopach". Nije ovaj uređaj nosio na prošlom meču sa Hubertom Hurkačem...

O čemu se radi? Prema objašnjenju na zvaničnom sajtu ovog proizvoda u pitanju je "sertifikovan medicinski uređaj" koji koriste mnogobrojni sportisti, a koji kombinuje "najnoviju tehnologiju, akupunkturu i svetlosnu terapiju". "Sadrži nanokristale koji pretvaraju telesnu toplotu u svetlost (zaista svetli u mraku). Proizvedeno svetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u telu, što mu pomaže u procesu prisećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tela. Rezultat su mnoge pozitivne zdravstvene prednosti, od boljeg, prirodnijeg držanja do boljeg sna, fokusa, sportskih rezultata, ublažavanja boli i još mnogo toga", piše na sajtu.

Navodno, ovaj uređaj pomaže sportistima da zadrže koncentraciju, da oslobode stres, anksioznost i bol, odnosno da njihova igra bude još bolja nego što jeste. Postoji više proizvoda i cene se kreću od 280 do 2.600 dolara. Kako se koristi? Tako što se pričvrščuje/ugrađuje na određene tačke tela uobičajenom medicinskom trakom ili posebnim hipoalergenskim prilagođenim lepljivim trakama. Protokol za "instalaciju" svi dobijaju. Poenta je da toplinu tela pretvara u svetlost pomoću određenih terapijskih frenkvencija, sličnih frekvencijama fotona koje nervni sistem koristi za komunikaciju sa ostatkom tela.

Ne želi Novak previše da priča o tome, tako je bilo i kada su ga novinari na Rolan Garosu pitali da nešto više kaže o tom magnetu. "Kada sam bio dete, mnogo sam voleo Ajronmena, pa sada pokušavam da ga imitiram. Znate, moj tim upotrebljava neverovatno efikasnu nanotehnologiju kako bi mi pomogao da budem što je bolji moguće na terenu. U pitanju je najveća tajna moje karijere. Da nije toga, ne bih sedeo ovde sa vama", kazao je Novak tada.

BONUS VIDEO: