RUŽNO

KAD IGRA NOVAK, ENGLEZIMA JE I RUS "BRAT"! Šokantan tekst o Đokoviću: Sve može, sem da stekne prijatelje!

Autor Milutin Vujičić

Navijači na Vimbldonu su stali protiv Novaka Đokovića iako je sa druge strane stajao Rus, čiju zastavu ne ističu na turniru.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrfinale Vimbldona pošto je posle preokreta savladao Andreja Rubljova, pa će za novo finale najvećeg grend slema igrati protiv Janika Sinera u petak. I na tom meču će publika verovatno biti uz Italijana, pošto su navijači na Centralnom terenu - na kome Nole nije izgubio deset godina - prevazišli sami sebe tako što su navijali i za Rusa, iako Rusima na istom turniru nije dozvoljeno da nose obeležja svoje države.

To je primećeno i na konferenciji za medije kada je Andrej Rubljov sa dozom neverice pričao o podršci koju je dobio, a naravno da su se ove teme dotakli i engleski novinari. Oliver Holt sa "Dejli Mejla", koji ne propušta priliku da Novaka Đokovića "pecne" svakih nekoliko meseci, čitav izveštaj meča protiv Rubljova posvetio je upravo tome što su navijači protiv Srbina.

"Novak Đoković ne može da stekne prijatelje, ali bogami može da osvaja poene", stoji između ostalog u naslovu teksta u kome se Holt bazirao na čudnu atmosferu na Centralnom terenu: "Neobična je sudbina Novaka Đokovića, čoveka koji je, statistički, postao najveći teniser svih vremena, da u svojoj karijeri može da postigne sve sem da pobedi u takmičenju u popularnosti. Đoković je neverovatan teniser, izvanredan sportista čija su moć oporavka, otpornost, čitanje igre, nepopustljivost i briljantnost uspeli da ga dovedu ispred Federera i Nadala na listi osvojenih grend slemova. Ali, kako je sinoć došao iz seta minusa da bi pobedio Rubljova? Postigao je to jedinstvenim podvigom motivisanja publike na terenu da navija za Rusa. Za Đokovića je uvek bilo tako".

Holt ističe da je Đoković čitave karijere bio "treći točak" u svetu Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a sada kada ih je nadmašio - otkrio je da javnost ima nove heroje umesto njega. Uprkos tome što je veliki favorit protiv Janika Sinera, kao što je i sam priznao, novinar "Dejli Mejla" smatra da je i Đoković svestan da će igrati i protiv publike.

"Nisu navijali za njega kada je bio autsajder - mada je teško setiti se kada je to bilo poslednji put - i neće ga favorizovati jer je sve jasnije da je najveći teniser svih vremena. Ako se on i Karlos Alkaraz, koji je postao prvi pravi naslednik hegemonije Novak-Federer-Nadal suoči sa njim u finalu, publika će navijati i za Karlitosa", stoji u tekstu i podseća se da Nole nekada uživa u tome, kao što je bilo i protiv Rubljova dok je stavljao prst na uvo i trljao publici na nos što je bolji.

Podsetimo, nedavno je u britanskom listu "Independent" objavljen i tekst u kome se analizira zašto na Vimbldonu navijači ne navijaju za Novaka Đokovića, uz paušalne političke analize dešavanja na prostoru Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO: