BESNA JE

UKRAJINKA SE RAZBESNELA KAD JE ČULA JEDNO PITANJE NA VIMBLDONU! Spomenuli joj Beloruskinju i princezu: "Ljuta sam"

Autor Nemanja Stanojčić

Elina Svitolina iznervirala se zbog jednog pitanja na Vimbldnu.

Izvor: Profimedia/Profimedia/Andy Hooper/Daily Mail/dmg media Licensing

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina ispala je u polufinalu Vimbldona. Izgubila je od Čehinje Markete Vondrušove (6:3, 6:3) i završila takmičenje. Na konferenciji za medije posle meča se prvo rasplakala na pitanje o domovini, pa se onda razbesnela kada je dobila novo pitanje.

Naime, ako Arina Sabalenka (Belorusija) osvoji titulu postoji šansa da joj princeza od Velsa Kejt Midlton neće uručiti pehar zbog političke situacije i rata u Ukrajini. Zbog toga su mediji pitali Svitolinu "šta misli o tome što bi princeza ipak mogla da uruči trofej Beloruskinji." Nije joj se dopalo to pitanje. "Da budem iskrena, ne rzamišljam o tome uopšte. U ovom momentu nisam u dobrom stanju uma da bih odgovarala na takva pitanja. Ja neću biti tamo, u finalu. Ljuta sam zbog toga što neću igrati tamo i što neću moći da joj uzmem trofej", poručila je Svitolina.

Tenzije između ruskih, beloruskih i ukrajinskih teniserki traju duži vremenski period. Poznato je da Ukrajinke odbijaju da pruže ruku na mreži po završetku meča i da nema pozdrava ni pre početka. Sabalenki je sve to teško palo, na Rolan Garosu je plakala zbog svega toga, a jedino je Novak Đoković ne izbegava.

 BONUS VIDEO: