KRAJ

BELORUSKA TENISERKA IZGUBILA, A KRALJEVSKA PORODICA SE RADUJE! Samo ona NIJE smela da osvoji Vimbldon - evo i zašto!

Autor Nemanja Stanojčić

Arina Sabalenka nije prošla u finale Vimbldona. Marketa Vondrušova i Ons Žaber boriće se za titulu.

Izvor: Profimedia

Arina Sabalenka neće igrati u finalu Vimbldona. Izgubila je od Ons Žaber (Tunis) sa 6:7 (5:7), 6:4, 6:2 i ostala bez prvog finala na londonskoj travi, već će tamo igrati Žaber i Marketa Vondrušova. Uz sve to propustila je šansu da preuzme prvo mesto na WTA listi jer je plasmanom u finale mogla da pretekne Igu Švjontek (Poljska). Ovome se posebno raduje kraljevska porodica.

Naime, britanski mediji pisali su već da je postojala šansa da joj princeza od Velsa Kejt Midlton ne uruči pehar, da je osvojila turnir. Razlog je ratno stanje u Ukrajini i cela politička situacija i to je nešto što je za kraljevsku porodicu moglo da bude problematično. Zbog toga je pobeda Žaber i te kako olakšala posao i njima.

Mnogi su belorusku teniserku izbegavali u Londonu, nešto slično kao i u Parizu zbog čega je plakala. Jedino je Novak Đoković bio uz nju sve vreme, što se videlo više puta tokom turnira. Uglavnom na treninzima, a Arina je poručila da je "Nole divna osoba i da u svakom trenutku može da ga pita za savet i pomoć".

BONUS VIDEO: