Neverovatno...

NISU ONI KRIVI, VEĆ NOVAK - POLUDEO ZBOG NADALA!? Sramotan tekst britanskog tabloida, SKANDAL kako napadaju Đokovića!

Autor Dušan Ninković

Nakon što je Novak Đoković obezbedio plasman u finale Vimbldona, uticajni engleski list je izeštaj napisao u svom stilu - pogrešno.

Izvor: Profimedia/Stringer/Anadolu Agency

Novak Đoković je pobedio Janika Sinera u polufinalu Vimbldona, a meč na Centralnom terenu kompleksa u južnom delu Londona obeležila su dva prilično velika skandala. Najbolji teniser u istoriji ulazio je u sukobe sa britanskim sudijom Hejgom tokom drugog seta, ali i sa publikom na tribinama u samoj završnici meča. Ti trenuci mogli su da odluče ishod na terenu, a britanski tabloidi imaju kontroverzno mišljenje o njima.

Tako engleski "Telegraph" u izveštaju meča navodi da je Novak Đoković ismevao publiku na Vimbldonu, kao da je to jedino što se dogodilo na meču! Po njihovim rečima, Novak Đoković je kriv što je u finišu susreta dobio zvižduke jednog dela publike, nakon što je odreagovao na ponašanje navijača koji je viknuo "Vamos Rafa" i tako poremetio drugi servis srpskog asa.

Đoković je sarkastično aplaudirao i podigao palac u znak odobravanja navijaču koji ga je poremetio dok je u 12. gemu trećeg seta pokušava da spasi set loptu za Janika Sinera. Publika je na to odgovorila zvižducima, u Novaku je proradio inat i do kraja meča videli smo im pokazuje da je najbolji svih vremena.

Nakon što je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije Novak Đoković je opsovao - i to se jasno videlo na usnama - a publici pokazao da će uplakana napustiti stadion. Njihove suze nisu m ogle da ga poremete, kao što nije moglo ni nesportsko ponašanje nekoliko desetina sekundi ranije...

Ali, britanski tabloid to nije video niti čuo. Njihov tekst ukazuje da je Đoković bio u centru pažnje skandala u samom finišu, iako je jasno da teniska publika ne treba da se ponaša poput one u Londonu. Da stvari budu još gore, "Telegraph" je u izveštaju sa meča naveo kako je Đoković "izgubio smirenost" i u razgovoru sa sudijom Ričardom Hejgom. Navodi se u tekstu da je "odluka britanskog sudije Ričarda Hejga iznervirala" Novaka Đokovića, nakon što je on "gunđao" u toku poena početkom drugog seta.

BONUS VIDEO: