Tenis

SKANDAL - FINALISTKINJA IZBAČENA SA CENTRALNOG TERENA: Čim je kročila na travu, morala je nazad, evo u čemu je stvar!

Autor Nikola Lalović

Ons Žaber je imala neprijatnost pred finale Vimbldona i nije joj bilo dozvoljeno da se pojavi na terenu.

Izvor: Profimedia

Skandal pred sam početak finala Vimbldona! Organizatori su prema navodima "BBC-a" izbacili finalistkinju ženskog singla Ons Žaber sa zagrevanja pred finale na Centralnom terenu i to zbog opreme. 

Duel sa Marketom Vondroušovom je malo kasnio, a sada je otkriveno i zašto. Tunišanka je izašla na zagrevanje u crnoj opremi, u nameri da se pripremi, oseti teren, a onda ode u svlačionicu i presvuče se, ali joj to nije dozvoljeno. Kada je izašla u crnoj kombinaciji na travu Centralnog terena, odmah je izbačena!

Na Vimbldonu važe jako striktna pravila kada je u pitanju obkačenje i neophodno je da teniseri i teniserke budu u kompletno belim kombinacijama, mada je od ove godine teniserkama dozvoljen crni donji veš. Takođe pravila su pomalo promenjena kada je Janiku Sineru dozvoljeno da na teren donese luksuznu "Guči" torbu

"Takmičari moraju da budu obučeni prikladno za tenis, što znači skoro potpuno belo. To se odnosi na momenat od kada izađu na teren", stoji u pravilniku Vimbldona, a nekadašnja grend slem šampionka Kris Evert je podržala ovaj potez turnira. "Da vam kažem, Ons je nosila potpuno crnu kombinaciju na Centralnom terenu i zato su je izbacili. Naterali su je da se presvuče u belu. Na Vimbldonu morate nositi belo!", rekla je Amerikanka.

Ipak nije bilo dodatnih sankcija za Žaber i kada se presvukla mogla je nazad na teren, pa je meč mogao da počne i bolje ga je počela Žaber koja je povela na samom startu. 

BONUS VIDEO:

Tagovi