BRAVO!

NOVINARI "TERALI" ALKARAZA DA HVALI FEDERERA! Složio ramenima, pa objasnio SVIMA: Nole je rušio i Rodžera i Rafu!

Autor Milutin Vujičić

Karlos Alkaraz je još jednom pokazao koliko poštuje Novaka Đokovića.

Izvor: Wimbledon/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se danas sa Karlosom Alkarazom u finalu Vimbldona (od 15 časova na Centralnom terenu), a uprkos "špijunskom skandalu" koji smo videli u toku turnira - dvojica tenisera i te kako imaju poštovanja jedan za drugog. Novak je još davno počeo da hvali Karlitosa i isticao je da je pred njim velika karijera, dok je sa druge strane i mladi teniser iz Mursije uvek na lep način govorio o Đokoviću.

Ipak, njegov idol je Rafael Nadal, zemljak uz čije uspehe je odrastao, a iako je u intervjuima često znao da kaže da su mu "idoli i Đoković i Federer", novinari su Karlitosu pokušavali da stave "reči u usta" posle plasmana u finale. Kao da su želeli da čuju nešto o penzionisanoj legendi Vimbldona, međutim Alkaraz je nastavio da hvali Đokovića.

"Svi znamo da si odrastao idolizirajući Rodžera...", glasio je početak pitanja za Karlitosa, a onda je dobio neočekivani nastavak: "Šta tebi predstavlja Novak Đoković? Čemu se diviš kod njega". Nakon ovih reči, Karlitos je kratko zaćutao, slegao ramenima i odlučio da ne ispravlja novinara na temu idola, da bi potom vrlo učtvio govorio o Đokoviću protiv koga je do sada u karijeri igrao samo dva puta.

"Pa... Odrastao sam gledajući i Novaka, takođe. Mislim, on je pobeđivao velike igrače kakvi su Rodžer i Rafa i to kada je bio mlad. Gledajući na njega sada, sve ono kroz šta je prošao je neverovatno. Kao što sam već rekao, Novak nema nijednu slabost. On je neverovatno kompletan teniser, kompletan momak. Ništa pogrešno ne radi na terenu. Fizički je zver. Mentalno je zver. Sve je potpuno neverovatno kod njega. Mislim da je to miks svega kod njega čemu se najviše divim kod Novaka", rekao je vrlo lepo trenutno najbolji teniser sveta Karlos Alkaraz.

Podsetimo, Novak Đoković igra svoje 35. grend slem finale, dok je Karlosu Alkarazu drugo, pošto je lane osvojio US Open. Vredi istaći i da Nole igra za svoj peti uzastopni grend slem na Vimbldonu, odnosno osmi u karijeri čime bi izjednačio i rekorde koje je postavio Rodžer Federer.

BONUS VIDEO: